Backpacking, dar in mod corespunzător: Ce ai nevoie in străinătate

|

Tânără pe un scuter - backpacking in străinătate
Cele mai importante fapte despre backpacking

Timp de citire: aprox. 6 minute

  • O bună pregătire este esențială pentru călătoria cu rucsacul.
  • Tinerii, in special, au suficient timp pentru o călătorie mai lungă. Dar, chiar și cu timp limitat, pot fi efectuate excursii interesante.
  • Continentele asiatice și americane, in special, sunt destinații de călătorie populare. Plimbarea cu rucsacul prin Europa poate fi o alternatite sustenabilă. 
  • Trucurile și sfaturile simple te pot ajuta să economisești bani și să-ți mărești bugetul de călătorie inainte și in timpul călătoriei.
  • Siguranța pe primul loc. Prin urmare, nu ar trebui să pleci fără o asigurare adecvată, cum ar fi asigurarea internațională de sănătate.

Backpacking-ul in intreaga lume este un vis mult așteptat, mai ales pentru tineri. Descoperirea de noi țări, culturi și locuri in mod independent și cu bagaje ușoare - backpacking este aventură și libertate intr-una singură. Pentru a te asigura că această călătorie a ta merge conform planului, este important să o organizezi cu mult timp inainte. Află aici cum îți poți finanța cel mai bine călătoria și cum te poți pregăti pentru orice.

In zilele noastre, există nenumărate posibilități de backpacking. Fie că este vorba de excursii organizate, excursii de grup sau excursii solo fără un bilet de intoarcere fix - alegerea este aproape nelimitată. Backpacking-ul este despre un singur lucru: să evadezi din viața de zi cu zi și să te lași in derite. Și este relativ ieftin. Pregătirea corectă este importantă. La urma urmei, nu dorești să rămâi fără buget in mijlocul junglei thailandeze. Inainte de marea călătorie, ar trebui să te gândești cu atenție la momentul  potrivit și la bugetul tău.  Dar când este cel mai bun moment pentru a face acest lucru?

Găsești suficient timp

Desigur, poți să împachetezi doar timp de două sau trei săptămâni. Dar dacă dorești să călătorești timp de câteva săptămâni sau chiar luni, trebuie să planifici suficient timp. Tocmai de aceea rucsacul este popular in rândul tinerilor. Este modul perfect de a umple timpul până in semestrul următor sau in următorul semestru. Trei puncte in timp sunt deosebit de potrivite pentru prima călătorie cu rucsacul:

Decalajul de un an

Fie că ești intre școală și universitate sau dorești să descoperi din nou lumea inainte de primul loc de muncă real, un an de pauză este ideal pentru călătorii mai lungi.

Vacanța intersemestrială

Elevii au de obicei o vacanță intre semestre de câteva săptămâni. Mulți folosesc timpul liber de la prelegeri, cu condiția să nu existe examene, să lucreze sau să călătorească.

An Sabatic

O excursie mai lungă backpacking este, de asemenea, posibil ca un angajat. Unele companii oferă așa-numiți ani sabatici. In funcție de model, poți să primești o parte din salariu sau poate să fie neplătit. In acest fel poți să explorezi lumea și să-ți păstrezi locul de muncă in același timp.

Cele mai populare țări pentru backpackeri

Odata ce știi cât timp ai, incepe căutarea destinației potrivite. In zilele noastre există o mare varietate de țări backpacking. Vrei să călătorești intr-o singură țară, pe un intreg continent sau poate chiar intr-un turneu mondial? Desigur, timpul de călătorie și bugetul sunt factorii decisivi. Dar există unele țări sau continente care sunt deosebit de populare cu printre cei care călătoresc cu rucsacul Acestea includ:

  • In Asia: Thailanda, Cambodgia, Vietnam, Laos și Indonezia
  • In Oceania: Australia și Noua Zeelandă
  • In America: SUA, Canada, Costa Rica, Guatemala, Peru și Bolivia
  • In Europa: Spania, Italia, Slovenia și Croația

Țările din Asia de Sud-Est sunt deosebit de potrivite pentru prima călătorie cu rucsacul. Ele sunt de obicei nu numai ieftine, dar au, de asemenea, o infrastructură optimă pentru backpackers.

Dar Europa a devenit, de asemenea, o destinație populară de călătorie. Poți evita o călătorie lungă și costisitoare cu avionul și poți călători mai durabil cu trenul sau autobuzul.

Finanțează o excursie cu rucsacul

Fie că plănuiești o călătorie de patru săptămâni prin Europa de Est sau o călătorie de șase luni in jurul lumii - trebuie să-ți finanțezi călătoria și viața acolo. Excursiile cu rucsacul ar trebui să fie un lucru mai presus de toate: ieftine. Pentru a profita la maximum de timpul și bugetul tău , o bună pregătire și planificare este crucială. Inainte de marea ta aventură, ar trebui, prin urmare, să-ți cunoști aproximativ bugetul. Dar care este cel mai bun mod de a face asta? 

Setarea bugetului de călătorie

In primul rând, trebuie să știi aproximativ cât va costa călătoria ta. Cel mai bine este să-ți împarți costurile in categorii. Include in buget atât cheltuielile unice, cum ar fi zborurile sau activitățile speciale, cât și costurile zilnice.  Acestea sunt, de exemplu, costurile medii pentru cazare, transport și alimente și băuturi la fața locului. Dacă inmulțîți cheltuielile zilnice cu numărul de zile și adăugi costurile fixe ale călătoriei tale, ai un buget brut.

Persoană care se uită in depărtare in timpul unei drumeții - Backpacking

Sfatul nostru: Cel mai bine este să adăugi 10 până la 15% la costurile zilnice ca precauție. In acest fel ești mai bine pregăt pentru costuri neașteptat de mari și poți călători cu o conștiință curată.

Economisebani cu trucuri simple

Ți-ai calculat bugetul de călătorie și vrei să economisești niște bani pentru călătoria cu rucsacul? Cu câteva trucuri simple, poți economisi bani atât inainte, cât și in timpul primei călătorii cu rucsacul. Dacă incepi cu câteva luni inainte de călătorie, poți pune niște bani deoparte in această perioadă.

Un truc simplu pentru a reduce costurile in viața de zi cu zi este de a păstra o carte de buget. Cu o carte de buget poți inregistra cheltuielile lunare și veniturile.  Acest lucru nu numai că îți oferă o imagine de ansamblu mai bună a finanțelor tale., dar, de asemenea, te ajută să găsești economii potențiale. Cheltuielile inutile, cum ar fi cafeaua zilnică in drum spre serviciu sau abonamentele neutilizate, sunt mai ușor de recunoscut și pot fi evitate. Aceste mici modificări se adaugă in timp și in cele din urmă poți economisi o mulțime de bani.

Daca îți planifici calatoria in extrasezon, poți obtine zboruri si cazare mult mai ieftine. Dacă ai mult timp și dorești să economisești și mai mulți bani, ar putea merita să iei in considerare transportul terestru. Mai ales in America de Sud sau Asia, este adesea mai ieftin să călătorești cu autobuzul sau trenul decât cu avionul. Călătoria ta va dura mai mult, dar va fi și mai aventuroasă.

Completeză fondul de călătorie

Poți crește bugetul de călătorie nu numai înainte de călătorie, ci și pe drum. Cum poți face asta? Munca și călătoriile sunt o posibilitate. Călătorește și lucrează in străinătate în același timp. Sari in mod regulat de la un loc de muncă la altul și ajungi să cunoști locuri noi in același timp. Multe țări oferă vize speciale care te ajută să lucrezi mai ușor și să câștigi bani la nivel local. Alternativ,  poți să subînchiriezi camera sau apartamentul  de domiciliu pentru un timp și te poți scuti financiar. Cu toate acestea, ai nevoie de permisiunea proprietarului sau a proprietarului.

Femeie care stă intr-o barcă - Călătorind in străinătate

Pregătirea corectă

In functie de destinatie, poate fi necesar sa pregatesti cateva lucruri pentru calatoria ta. Este esențial să verifici documentele de călătorie și permisele de intrare corecte in timp util. Pentru a călători in Europa, cartea ta de identitate este suficientă. Cu toate acestea, dacă dorești să călătorești mai departe, vei avea nevoie de un pașaport actual și valabil. Dacă nu ai deja unul, cel mai bine este să aloci ceva timp pentru procesul de aplicare - acest lucru va evita presiunea inutilă a timpului și stresul. In funcție de țara in care dorești să călătoriți, este posibil să ai nevoie și de viză. De asemenea, ar trebui să aplici pentru acest lucru in timp util, astfel incât totul să funcționeze atunci când intri in țară.

Asigurarea de călătorie potrivită

Fie că călătorești în Europa sau la cealaltă parte a lumii , în Australia, ceva ți se poate întâmpla întotdeauna. De aceea, este important să ai asigurările potrivite in bagaj. Cu aceste trei asigurari, vei fi in siguranta pentru prima ta calatorie cu rucsacul:

1. Asigurare de sănătate de peste mări

Este indispensabil pentru călătoria ta. Fie că este vorba de un accident cu scuterul, de intoxicații alimentare sau de o durere bruscă de dinți - cu asigurare de sănătate vei primi ingrijiri medicale in caz de boală și, in cel mai rău caz, chiar vei fi transportat inapoi in țara de origine. Atunci cand alegi o polita de asigurare, asigura-te ca alegi una fara exces.  Acest lucru te protejează de costurile ascunse in cazul unui eveniment asigurat. Dacă ai asigurare de sănătate cu un exces, va trebui să plătiți singur o parte din costurile tratamentului.

Pentru călătorii mai scurte in Europa, asigurarea de sănătate română este de obicei suficientă. Cu toate acestea, există, de asemenea, restricții și reguli speciale pe care ar trebui să le respecți.

2. Asigurarea de răspundere civilă de călătorie

Cu asigurarea de răspundere civilă de călătorie, ești, de asemenea, protejat împotriva consecințelor financiare ale tetămărilor corporale, daunelor materiale sau pierderilor financiare in străinătate. Dacă deteriorezi o cameră scumpă pe drum sau pierzi cheile de la cazare, pot apărea rapid costuri ridicate. Asigurarea la nivel mondial este deosebit de utila pentru calatoriile mai lungi si te protejeaza de consecintele financiare. Unele asigurări de răspundere privată sunt, de asemenea, valabile in străinătate - inainte de a călători, ar trebui să verifici asigurarea existentă.

3. Asigurarea bagajelor

Comparativ cu celelalte asigurari, asigurarea bagajelor poate sa nu fie cea mai importanta, dar este totusi o asigurare sensibila. Mai ales dacă ai un smartphone scump sau o cameră bună cu tine, asigurarea merită. Cu toate acestea, in funcție de asigurare, nu toate daunele sunt acoperite - așa că află despre aceasta in avans sau obține sfaturi de la experții noștri financiari.

 

Cardul de credit potrivit

Ai nevoie de un card de credit, astfel incât să  poți plăti cu ușurință cheltuielile in străinătate - la urma urmei, nu dorești să călătorești cu sume uriașe de bani. Cu un card de credit, poți retrage numerar in moneda locală, poți rezerva zboruri, hoteluri sau excursii și poți plăti fără numerar. In caz de urgență, poți utiliza, de asemenea, linia de credit dacă trebuie să plătești sume neașteptat de mari.

Cele mai multe carduri de credit includ, de asemenea, asigurare de călătorie care te acoperă in străinătate - deși condîțiile și sumele asigurate variază foarte mult.

Citiți de asemenea:

Doi tineri stând pe o rulotă - Vanlife

| OVB România

Vanlife: Cum să finanțezi și să te asiguri pe drum

Trezirea în Germania dimineațași adormirea  în Olanda seara, cu vedere la mare. Călătoria într-o autorulotă este o aventură de neuitat. Pentru a te asigura că visul libertății fără limite nu se transformă într-un coșmar, ar trebui să te pregătești bine. Îți arătăm cum să fii pregătit pentru neașteptat - atât financiar, cât și în ceea ce privește asigurarea.

Stagiar la lucru

| OVB România

Formare profesională sau studii superioare: Care variantă este mai potrivită?

Este poate una dintre cele mai importante decizii din viața tinerilor - ce urmează după terminarea școlii. În zilele noastre există nenumărate posibilități, dar această alegere nu este întotdeauna ușoară. Cum poți să știi care este cea mai potrivită variantă pentru tine? Îți vom arăta în cele ce urmează avantajele și dezavantajele celor două căi, precum și câteva sfaturi pentru a te ajuta să iei decizia.