Să economisești e simplu - un cont plin fără sacrificii

|

Cum pot fi economisiți banii din câteva mișcări simple.

Să economisești e simplu - un cont plin fără sacrificii

Este enervantsă economisești, dar este însă și un rău necesar. Călătoriile, ieșirile la restaurant și cumpărăturile extinse sunt de fapt activitățile din care trebuie să reducem, în favoarea situației contului - ceea ce este dureros. De aceea cei care nu doresc să renunțe la stilul de viață cu care s-au obișnuit și totuși doresc să facă economii serioase, ar trebui să ia foarte în serios următoarele sfaturi.

1. Sfat: Înlocuirea furnizorului de curent

Curentul este tot mai scump. În ultimii ani prețul pe kilowatt oră a crescut în medie cu 23%în UE. Grecia este cap de listă cu o creștere de preț de 76%, dar și Spania (47%), Franța (40%) și Germania (39%) se situează mult peste medie.Din fericire consumatorii pot reacționa. Pe piață există numeroși furnizori de curent, care curtează clienți noi prin prețuri mici. Este în concluzie absolut necesară compararea ofertelor și, dacă este cazul, schimbarea. Puteți face o economie mai mare dacă achiziționați curentul de la furnizorul de bază - adică furnizorul care alimentează cele mai multe gospodării din regiune.

2. Sfat: Plata anuală a asigurărilor

Pentru cei mai mulți debitarea lunară a sumelor pentru asigurarea locuinței, a bunurilor, sau a automobilului nu pare atât de gravă - suma nu afectează prea tare starea contului, așa cum se întâmplă în cazul unei plăți anuale. Această gândire trebuie însă cât mai repede eliminată. Fiindcă o plată anuală a sumelor pentru asigurare economisește bani: vă puteți bucura de 5% discount!

3. Sfat: Reziliați contractul pentru telefonul mobil

În prezent clienții încheie de regulă la furnizorul de telefonie mobilă un contract care include un smartphone. De altfel este foarte comod. Însă de cele mai multe ori ne asumăm o obligație de 24 de luni pentru aceste tarife și plătim des în plus pentru Smartphone. De asemenea anumite servicii nu sunt incluse în contract, ceea ce poate crește rapid factura pentru telefonul mobil la sfârșitul lunii. Cine vrea să economisească și să supravegheze mereu costurile ar trebui să achiziționeze de unul singur un Smartphone și o cartelă preplătită (Notă: După anunțarea celui mai nou model de Smartphone al unui producător scad masiv prețurile modelului anterior - acum e cel mai bun moment să acționați!). Pe cartela preplătită puteți încărca un anumit credit, decontarea se face în funcție de minutele vorbite, numărul de SMS-uri trimise și volumul de date consumat. După consumarea creditului cartela poate fi reîncărcată, după nevoie. Termene contractuale de expirare nu există, nu sunteți niciodată legat contractual. Cu cartela preplătită vă puteți diminua semnificativ costurile lunare fixe și puteți vedea oricând cât plătiți pentru ce serviciu.

4. Sfat: Cont de economii pentru bani de zile negre

Cine vrea să economisească o sumă de bani și în același timp să aibă mereu acces la ea, își pune banii de cele mai multe ori în contul curent. În acest scop este însă mai bine să deschideți un cont de economii, pentru că în acest cont primiți o dobândă minimă pentru suma economisită. Nu există un termen de expirare stabilit, iar suma poate fi oricând retrasă. Nu este însă adecvat pentru plățile cotidiene, pentru acestea este nevoie de bătrânul cont curent.