Grup de tineri care stau de vorbă - OVB Blog
Tot ce trebuie să știi despre finanțe

Blog-ul nostru

Aici vei afla tot ce trebuie despre subiecte precum administrarea finanțelor proprii, servicii financiare și carieră. Îți punem la dispoziție informații utile despre viața de zi cu zi, informații noi din lumea finanțelor și îți oferim detalii din culisele OVB.

Doi studenți vorbind între ei pe o canapea

| OVB România

Oferta de pensionare pentru studenți: Cum funcționează?

Te gândești la pensionare la 20 de ani? Pentru studenți, pensionarea pare încă departe. Dar tinerii, în special, ar trebui să se gândească la pensia lor și să facă proviziuni active, deoarece cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Dar, cum poți face proviziuni private pentru mai târziu, în timp ce încă studiezi? Aici poți afla tot ce trebuie să știi despre pensia ta.

Cuplul se mută în prima lor proprietate proprie

| OVB România

Finanțarea imobiliară: Realizarea visului de a deține o locuință

În cele din urmă, ieși din apartamentul închiriat și intri în propria casă cu grădină. Mobilează cei patru pereți așa cum vă place - fără  a cere permisiunea proprietarului. Pentru a preveni transformarea visului de a deține propria casă într-un coșmar, este important să  planificați și să o finanțați în mod corespunzător. Aflați aici cum vă puteți realiza visul de a deține proprii patru pereți, în ciuda creșterii ratelor dobânzilor.

Doi tineri stând pe o rulotă - Vanlife

| OVB România

Vanlife: Cum să finanțezi și să te asiguri pe drum

Trezirea în Germania dimineațași adormirea  în Olanda seara, cu vedere la mare. Călătoria într-o autorulotă este o aventură de neuitat. Pentru a te asigura că visul libertății fără limite nu se transformă într-un coșmar, ar trebui să te pregătești bine. Îți arătăm cum să fii pregătit pentru neașteptat - atât financiar, cât și în ceea ce privește asigurarea.

Tânără pe un scuter - backpacking in străinătate

| OVB România

Backpacking, dar in mod corespunzător: Ce ai nevoie in străinătate

Backpacking-ul in intreaga lume este un vis mult așteptat, mai ales pentru tineri. Descoperirea de noi țări, culturi și locuri in mod independent și cu bagaje ușoare - backpacking este aventură și libertate intr-una singură. Pentru a te asigura că această călătorie a ta merge conform planului, este important să o organizezi cu mult timp inainte. Află aici cum îți poți finanța cel mai bine călătoria și cum te poți pregăti pentru orice.

Cuplu pe canapea se mută împreună

| OVB România

Primul apartament comun: Ce trebuie să știi

Este, probabil, una dintre primele mari aventuri pentru cupluri - primul lor apartament împreună. Găsirea apartamentului potrivit este deja o provocare. Dar, de fapt, mutarea împreună este chiar mai interesantă. Mobilier, decorațiuni, gospodărie, finanțe și viața de zi cu zi. Totul trebuie discutat și clarificat. Am rezumat cele mai importante fapte și sfaturi pentru tine.

Cuplu planuri de cont curent comun

| OVB România

Contul comun: Când are sens?

Într-un parteneriat, multe sunt împărțite - în special într-un apartament comun. Dar este acest lucru valabil și atunci când vine vorba de finanțe? Când are sens să avem un cont comun pentru cheltuieli? Și de ce ar trebui să fiți conștienți? Îți arătăm avantajele și dezavantajele și ce alternative există.

Femeie puternică se uită în cameră - negociind o creștere salarială

| OVB România

Prima negociere salarială: Sfaturi și trucuri utile

Ești la primul tău loc de muncă real de ceva timp. Totul merge bine, doar salariul tău ar putea fi mai mare. Dar înainte de a avea primul interviu, există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare. Cât salariu poți cere? Când este cel mai bun moment și cum te pregătești? Aici poți afla ce sfaturi și trucuri ar trebui să urmezi pentru a obține salariul dorit.

Femeia din supermarket - inflația

| OVB România

Cum să obții mai mult de la banii tăi

Prețurile la alimente și alte bunuri au crescut constant în ultimele luni. Pentru multe familii, devine din ce în ce mai dificil să-și acopere cheltuielile lunare și să plătească prețurile mărite. Dar cum s-a produs, de fapt, această creștere accelerată a prețurilor și cum îți poți proteja banii? Află tot ce trebuie să știi aici.

Stagiar la lucru

| OVB România

Formare profesională sau studii superioare: Care variantă este mai potrivită?

Este poate una dintre cele mai importante decizii din viața tinerilor - ce urmează după terminarea școlii. În zilele noastre există nenumărate posibilități, dar această alegere nu este întotdeauna ușoară. Cum poți să știi care este cea mai potrivită variantă pentru tine? Îți vom arăta în cele ce urmează avantajele și dezavantajele celor două căi, precum și câteva sfaturi pentru a te ajuta să iei decizia.