OVB Blog

»În articole diversificate conectăm trenduri de viață cu întrebări actuale cu tema finanțe și siguranță financiară«

Femeie puternică se uită în cameră - negociind o creștere salarială

| OVB România

Prima negociere salarială: Sfaturi și trucuri utile

Ești la primul tău loc de muncă real de ceva timp. Totul merge bine, doar salariul tău ar putea fi mai mare. Dar înainte de a avea primul interviu, există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare. Cât salariu poți cere? Când este cel mai bun moment și cum te pregătești? Aici poți afla ce sfaturi și trucuri ar trebui să urmezi pentru a obține salariul dorit.

Femeia din supermarket - inflația

| OVB România

Cum să obții mai mult de la banii tăi

Prețurile la alimente și alte bunuri au crescut constant în ultimele luni. Pentru multe familii, devine din ce în ce mai dificil să-și acopere cheltuielile lunare și să plătească prețurile mărite. Dar cum s-a produs, de fapt, această creștere accelerată a prețurilor și cum îți poți proteja banii? Află tot ce trebuie să știi aici.

Stagiar la lucru

| OVB România

Formare profesională sau studii superioare: Care variantă este mai potrivită?

Este poate una dintre cele mai importante decizii din viața tinerilor - ce urmează după terminarea școlii. În zilele noastre există nenumărate posibilități, dar această alegere nu este întotdeauna ușoară. Cum poți să știi care este cea mai potrivită variantă pentru tine? Îți vom arăta în cele ce urmează avantajele și dezavantajele celor două căi, precum și câteva sfaturi pentru a te ajuta să iei decizia.

Femeie cu o proteză pe braț - asigurare de invaliditate profesională

| OVB România

Asigurarea de invaliditate: Cum să îți protejezi capacitatea de muncă

Ce faci dacă nu mai poți lucra dintr-o dată? Se poate întâmpla rapid - un accident sau o boală și nu îți mai poți face treaba. În aceste situații te poți proteja de pierderile financiare cu o asigurare de incapacitate temporară de muncă. Îți povestim în cele ce urmează ce include o astfel de asigurarea și când merită să o închei.

Becul se aprinde și consumă energie electrică - Consumul de energie

| OVB România

Economisește energie electrică și bani cu câteva trucuri simple

Criza energetică actuală și creșterea constantă a inflației în Europa determină creșterea semnificativă a prețurilor - în special a prețurilor la energie. Pentru a fi cât mai pregătit pentru lunile de iarnă ce urmează, există câteva lucruri pe care le poți face acasă. Aici vei găsi toate sfaturile și modalitățile prin care îți poți reduce costurile cu energia și consumul de energie electrică.

Pensionari cu portofele goale - asigurarea pentru bătrânețe

| OVB România

7 sfaturi utile în pregătirea retragerii din activitate

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de faptul că pensia de stat nu mai este suficientă pentru a-ți asigura o bătrânețe fără griji. Schimbările demografice și îmbătrânirea tot mai accentuată a populației determină prăbușirea sistemului public. Asigurarea privată este acum cu atât mai importantă. Există însă riscul de a face câteva greșeli. Află din materialul de mai jos ce greșeli ar trebui să eviți și cum poți face provizii financiare pentru viitor.

Tatăl cu copil - În concediu pentru creșterea copilului

| OVB România

Gestionarea finanțelor pe perioada concediului pentru creșterea copilului: reconcilierea nevoilor copiilor cu bugetul necesar pentru creșterea acestora

Nașterea primului copil - emoția și anticiparea cresc de la o zi la alta. Dar până atunci, tot trebuie să te ocupi de câteva lucruri. Ar trebui să iei în considerare cu siguranță subiectul finanțelor.  Dar ce este cel mai bine? Cât timp poți solicita concediu pentru creșterea copilului de la angajator sau ar trebui să lucrezi cu fracțiune de normă după ce vine cel mic? Poți afla totul despre finanțe și venituri după naștere aici.

Distracție la întâlnirea echipei - începutul carierei

| OVB România

Primul loc de muncă - Ce trebuie să iei în considerare atunci când îți începi cariera?

Ești la început de carieră și te gândești la primul tău job? Am pregătit mai jos un rezumat al celor mai importante lucruri de avut în vedere atunci când te gândești să te angajezi, de la cum să îți pui în valoare calitățile, la cum să obții salariul dorit și multe alte informații utile.

Copil la piscină cu pistol cu apă - Călătorește în siguranță

| OVB România

În cele din urmă soare: Sfaturi pentru bugetul de vacanță și asigurare de călătorie

Nu contează dacă suntem doar cu rucsacul prin Thailanda sau stăm într-un hotel all-inclusive în Tunisia. Dacă ne îmbolnăvim cu puțin timp înainte de vacanță sau avem obiecte furate din camera noastră de hotel, este logic să avem asigurare. În acest fel ne putem proteja de consecințele financiare - și poți merge în vacanță fără griji.