Primul apartament comun: Ce trebuie să știi

|

Cuplu pe canapea se mută împreună
Cele mai importante lucruri despre mutarea împreună

Timp de citire: aprox. 5 minute

  • Multe cupluri visează să aibă o casă împreună.  
  • Când te muți împreună, nu împărțiți doar un apartament, ci și toate costurile și cheltuielile.
  • Mutarea într-o casă nouă poate deveni rapid costisitoare. O bună planificare este importantă pentru a menține costurile scăzute.
  • Un cont comun ajută la urmărirea costurilor comune. Asigurarea poate fi, de asemenea, plătită prin intermediul acesteia.

Este, probabil, una dintre primele mari aventuri pentru cupluri - primul lor apartament împreună. Găsirea apartamentului potrivit este deja o provocare. Dar, de fapt, mutarea împreună este chiar mai interesantă. Mobilier, decorațiuni, gospodărie, finanțe și viața de zi cu zi. Totul trebuie discutat și clarificat. Am rezumat cele mai importante fapte și sfaturi pentru tine.

Primul apartament comun schimbă multe lucruri într-o relație. Naveta constantă între apartamente se încheie și ajungi să te cunoști din nou din părți complet diferite. Mutarea în împreună este, de asemenea, popular printre cuplurile de astăzi.

Cu toate acestea, înainte de a se muta efectiv împreună, trebuie să se îngrijească de o mulțime de lucruri. Căutarea unui apartament poate dura câteva luni și costă o mulțime de nervi. Gandește-te bine împreună cu partenerul tău la ceea ce este important pentru amandoi într-un apartament. Cu siguranță ai nevoie de o cadă sau de un balcon? Sau este locația cea mai importantă pentru tine?

Avantajele și dezavantajele mutării împreună

Cu toate acestea, înainte de a te muta cu partenerul tău, ar trebui să cunoaști avantajele și dezavantajele. Cel mai important lucru este că doriți să vă mutați împreună din motive corecte. Motivele pur financiare nu ar trebui să fie pe primul loc.

Acest lucru vorbește despre a trăi împreună

  • Mobilier inițial mai mare: Deoarece două case sunt combinate, există în mod natural mai mult mobilier. De regulă, nu trebuie cumpărat prea mult mobilier nou.
  • Costurile: Suportarea costurilor este împărțită. Costurile fixe, cum ar fi chiria, electricitatea sau alimentele, sunt suportate de două persoane.
  • Rezolvarea problemelor împreună: Problemele de zi cu zi pot fi rezolvate împreună și abordate direct.
  • Treburile casnice comune: Gătitul, cumpărăturile sau curățenia sunt uneori sarcini obositoare. Este adesea mai ușor și mai rapid să le faceți în pereche - cu condiția ca toată lumea să ajute.
  • Mai mult timp împreună: Nu există navetă și ai mai mult timp pentru a planifica activități de petrecere a timpului liber împreună sau pentru a vă vedea.
 
Femeia se uită la bărbat zâmbind - Mutarea împreună ca un cuplu

Motive împotriva împărțirii unui apartament

Dar, în ciuda avantajelor, există și câteva motive împotriva mutării împreună. Comunicarea deschisă și o anumită toleranță sunt importante pentru a scoate dezavantajele din drum pe termen lung.

  • Mai puțină intimitate: Înainte de a locui împreună ai avut cei patru pereți ai tăi, acum nu numai că îți împarți casa, ci și viața de zi cu zi.  Cu toate acestea, retragerile personale pot ajuta.
  • Posibile conflicte: Discuțiile sunt, desigur, normale, dar conflictele pot apărea din cauza unor nevoi sau rutine diferite. De exemplu, ai diferite rutine de curățenie sau o anumită ordine în garderoba ta? Diferențele puternice pot duce cu ușurință la argumente.
  • Rutina de zi cu zi: A avea aceleași rutine zilnice nu este totul distractiv. În timp, rutina zilnică poate pune relația la încercare.
  • Mobilier dublu: Ceea ce este un avantaj pe de o parte poate fi, de asemenea, un dezavantaj. Două canapele sau bucătării nu funcționează - trebuie să curățați.  Fie compromiteți, fie vindeți totul și obțineți mobilier nou.

Înainte de mutare: lucruri de luat în considerare

Pentru a nu regreta decizia ta la câteva zile după ce te-ai mutat și să descoperi lucruri necunoscute despre partenerul tău, există câteva lucruri de care poți ține cont. Înainte de a face pasul cel mare de a vă muta împreună, încercați să trăiți împreună ca încercare.

O vacanță mai lungă sau o săptămână completă la domiciliul celeilalte persoane vă va testa relația. În acest fel, puteți afla dacă viață de zi cu zi comună este fezabilă și poate funcționa fără obligații majore.

Cu siguranță ar trebui să clarificați și să discutați propriile idei și dorințe despre a trăi împreună în prealabil. Acest lucru vă va ajuta să evitați discuțiile enervante după aceea și veți ști exact la ce să vă așteptați unul de la celălalt. În plus, ar trebui să clarificați înainte de mutare dacă doriți să vă mutați într-un apartament existent împreună sau într-unul complet nou. La semnarea contractului de închiriere, ar trebui să decideți, de asemenea, cine va fi în contractul de închiriere. Vor exista doi chiriași principali sau un singur chiriaș principal și un subtenant?

Mutarea: reducerea costurilor

Fie că este vorba de o altă stradă sau de un oraș complet diferit, mutarea poate deveni rapid stresantă și costisitoare. Sunt multe de organizat și pregătit înainte de ziua cea mare. Dar dacă planificați înainte, puteți reduce costurile.

Unul dintre cele mai mari costuri este costul real al mutării. Angajezi o companie pentru mutare sau ai nevoie doar de o furgonetă pentru mutare și de câteva mâini de ajutor? Poate cineva pe care îl cunoaști chiar are o dubă sau o remorcă. Asta economisește și mai mulți bani.

Înainte de a vă muta, merită de asemenea, să vă lămuriți complet. Fie că este vorba de mobilier, aparate electrice, decorațiuni, veselă sau haine - dacă curățați bine, puteți vinde foarte multe. Avantajul acestui lucru este că trebuie să transportați mai puțin și vă puteți crește, de asemenea, bugetul.  

Cuplu cu cutie de carton se mută împreună

4 sfaturi financiare pentru a vă muta împreună

Mutarea este costisitoare, dar viață împreună nu trebuie să fie. Există câteva sfaturi despre mutarea împreună, care îți salvează ție și pe partenerul tău nu numai timp și nervi, ci mai presus de toate, bani.

1. Vorbește despre bani

Cu siguranță unul dintre cele mai importante puncte: Comunicarea. Comunicarea deschisă este importantă pentru multe lucruri, dar mai ales într-o casă comună. Ar trebui să poți vorbi deschis cu partenerul tău despre subiectul banilor pentru a clarifica întrebările importante. Chiria este împărțită 50/50 sau o persoană câștigă semnificativ mai mult? Într-o astfel de situație, poate fi util să ajustați chiria proporțional cu salariul. Încrederea și comunicarea onestă sunt cheia.

2. Planificați bugetul cu succes

Când două case devin una, sunt multe lucruri de organizat. Costurile fixe comune, cum ar fi energia electrică, gazul sau chiria, pot fi împărțite. Un cont comun este o modalitate bună de a gestiona costurile comune. Cu un cont comun, ambele persoane pot dispune de banii comuni și îi pot folosi pentru a efectua plăți sau transferuri. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să vă echilibrați costurile comune.

Sfatul nostru: O carte de buget vă ajută să obțineți o imagine de ansamblu mai bună a veniturilor și cheltuielilor lunare.

3. Partajați asigurări importante

O singură gospodărie împarte, de obicei, polițele de asigurare. Dacă aveți un cont comun, puteți urmări direct asigurările comune. Dar ce asigurări poți împărtăși cu partenerul tău?

Asigurare de răspundere personală

Aceasta este una dintre cele mai importante asigurări și vă acoperă financiar în caz de daune materiale, vătămări corporale și pierderi financiare unor terți. Dacă locuiți împreună, vă puteți combina asigurările, puteți aplica pentru o asigurare comună și puteți economisi bani.

Asigurare de protecție juridică

De asemenea, puteți partaja asigurarea dacă locuiți împreună. Asigurarea de protecție juridică acoperă taxele legale și cheltuielile de judecată în cazul unui litigiu.

Asigurarea conținutului casei

Cu asigurarea conținutului gospodăriei vă asigurați întreaga gospodărie împotriva daunelor cauzate de incendiu, spargere, daune de apă sau vandalism. Dacă aveți o gospodărie comună, aveți nevoie doar de o poliță de asigurare a gospodăriei.

4. Anulați contractele dublate

Dacă locuiți împreună, veți împărți, desigur, și contracte de energie electrică, gaz și internet. Înainte de a vă muta împreună, ar trebui, prin urmare, să clarificați ce se va întâmpla cu contractele existente. Vrei să iei unul dintre contractele tale de energie și internet existente cu tine sau să faci unul nou? Ar trebui să anulați contractele vechi în timp util. De regulă, vă puteți anula contractele cu până la câteva săptămâni înainte de a vă muta. 

 

Citiți de asemenea:

Doi studenți vorbind între ei pe o canapea

| OVB România

Oferta de pensionare pentru studenți: Cum funcționează?

Te gândești la pensionare la 20 de ani? Pentru studenți, pensionarea pare încă departe. Dar tinerii, în special, ar trebui să se gândească la pensia lor și să facă proviziuni active, deoarece cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Dar, cum poți face proviziuni private pentru mai târziu, în timp ce încă studiezi? Aici poți afla tot ce trebuie să știi despre pensia ta.

Cuplu planuri de cont curent comun

| OVB România

Contul comun: Când are sens?

Într-un parteneriat, multe sunt împărțite - în special într-un apartament comun. Dar este acest lucru valabil și atunci când vine vorba de finanțe? Când are sens să avem un cont comun pentru cheltuieli? Și de ce ar trebui să fiți conștienți? Îți arătăm avantajele și dezavantajele și ce alternative există.