Consultantii financiari OVB isi impartasesc experientele
Consultantii noștri financiari își spun cuvântul

Povești de succes ale consultanților noștri financiari

OVB nu ar exista fără consultantii noștri financiari. Personaje foarte diferite și poveștile lor personale sunt ceea ce face compania noastră ceea ce este. De aceea, este important pentru noi ca consultantii noștri să ofere informații de aproape asupra vieții lor de zi cu zi. Ce înseamnă să ai o carieră într-un grup financiar internațional? Cum te simți să faci parte din echipa OVB? Ce valori sunt importante pentru noi și ce ne face meseria atât de specială? Aici puteți afla din prima mână despre experiențele consultantilor noștri financiari internaționali OVB.

Atunci când egalitatea de șanse este mai mult decât un clișeu

María Carmen a realizat de la începutul carierei sale că bărbații și femeile au adesea oportunități diferite în lumea profesională. Cu câțiva ani în urmă, când a făcut pasul către sectorul financiar dominat de bărbați, María Carmen era pregătită pentru orice, însă a realizat foarte repede că la OVB lucrurile sunt diferite.

Atunci când se închide o ușă, o alta se deschide

María Carmen și-a început cariera în industria hotelieră. După șapte ani de loialitate și muncă din greu, ea a fost „răsplătită” cu o concediere. Însă, în loc să se auto-compătimească, tânăra a decis să considere acest impediment ca pe un nou început. „Eu cred că totul se întâmplă dintr-un motiv și am simțit că mi se dezvăluie o cale nouă, mai bună”, povestește María Carmen. „Am decis să mă angajez la OVB pentru că mă încânta ideea de a putea să-mi înființez propria companie. Am vrut să știu cum e atunci când propria ta muncă este cu adevărat răsplătită.”

Egalitate de șanse în viața de zi cu zi

„Când lucram în sectorul hotelier, am observat adesea că femeile nu aveau aceleași oportunități de carieră ca bărbații”, dezvăluie María Carmen. La OVB în schimb, și-a dat seama că genul nu are nicio relevanță. „Toată lumea are aceleași oportunități de avansare în carieră”, adaugă María Carmen. Bineînțeles că pot exista diferențe în tipul de consiliere. De exemplu, femeile sunt adesea mai empatice, însă acest lucru nu este nici un avantaj, nici un dezavantaj. „Oricine este dispus să lucreze cu onestitate, perseverență și profesionalism va avea succes la OVB.”

María del Carmen Lucena Martín, Director regional OVB

Când șeful tău îți este bun prieten

Stilul de conducere și caracterul unui șef influențează adesea în mod decisiv dacă angajații se simt sau nu confortabil la locul de muncă. Un șef bun trebuie să-și trateze angajații cu respect, să poată să-i motiveze și să fie mereu dispus să asculte – însă un șef este rareori și un prieten. Lucrurile stau însă altfel atunci când vine vorba de Emanuel Warzecha și David Storch.  Cei doi se întâlnesc și în timpul liber și nu și-ar putea închipui ceva mai bun.

Potrivirea perfectă

Emanuel și-a dorit din totdeauna să fie propriul său șef și să lucreze cât de mult posibil cu oamenii. La OVB, el a găsit ce căuta: În calitate de manager, el are misiunea plină de provocări de a forma o echipă performantă și de încredere și de a vedea potențialul în oameni. Și acest lucru este exact ceea ce a văzut la David. Cei doi se cunosc încă din copilărie, însă între ei s-a legat o conexiune prin locul de muncă. „Determinarea lui David s-a potrivit pur și simplu perfect în echipa mea încă de la început”, spune Emanuel.

Ești puternic doar în echipă

„În cazul nostru, lucrurile au progresat foarte natural. Am petrecut foarte mult timp împreună, soțiile noastre s-au împrietenit, am început să ne petrecem concediile împreună și am realizat că avem inclusiv aceeași mare pasiune”, spune David. Cei doi practică coborârea extremă cu bicicleta în timpul lor liber. Ei sunt de părere că acest sport extrem are multe în comun cu slujba lor: Ne păzim spatele unul altuia, ne motivăm reciproc, planificăm ruta împreună, sărbătorim când depășim un obstacol și ajungem, în final, la destinație. „Ca echipă depășim orice obstacol – atât în sport, cât și la muncă. Nu ne lăsăm unul pe celălalt la greu”, adaugă David.

Emanuel Warzecha, Director regional OVB

Ești curios să lucrezi ca și consultant financiar?

Începe acum ca consultant financiar la OVB și scrie-ți propria poveste de succes.

Puternici împreună – Cum se poate colabora și la locul de muncă între soți

Markéta și Ladislav Zajíc sunt căsătoriți și lucrează împreună la OVB. Sună a conflict? Nu și în cazul acestui cuplu puternic. Respectul reciproc, aprecierea și sprijinul asigură faptul că cei doi consultanți financiari au succes atât pe plan personal, cât și profesional.

Lansarea carierei în paralel cu universitatea

Cuplul Zajíc s-a cunoscut la universitate. La acea vreme, Ladislav căuta o posibilitate de a-și demara traiectoria profesională pe lângă studiu. A dat lovitura la OVB. „Pe mine m-a convins sistemul de carieră de la OVB. Cine livrează conștiincios și perseverent o calitate bună, urcă pe scara carierei. Și aici domnește egalitate absolută de șanse“, explică Ladislav. Prin soțul ei, Markéta s-a alăturat mai târziu OVB. „În prima etapă de școlarizare pe care am frecventat-o era vorba despre planul de carieră OVB. Mi se părea super, că până și eu ca studentă aveam șanse reale de promovare și puteam fi independentă financiar“, povestește Markéta. În prezent, ambii sunt directori de succes cu echipe proprii.  

Comunicarea deschisă ca și cheie spre succes

La început, colaborarea cuplului nu a fost deloc ușoară. „În relația noastră de lucru am avut nevoie de o vreme pentru a-l respecta pe Ladislav ca și cadru de conducere. Am constatat rapid că progresăm împreună cel mai bine dacă discutăm foarte deschis despre orice și ne ascultăm reciproc“, spune Markéta. „Este important să se discute păreri diferite și să se caute mereu compromisuri“, adaugă Ladislav. „Iar acest lucru ne reușește deja de 16 ani.“

Markéta și Ladislav Zajíc, Director de țară OVB

Mame de succes – OVB pune capăt actului permanent de echilibrare

Pentru Melinda și Anita, reconcilierea dintre carieră și familie nu reprezintă o ruptură, ci o realitate trăită. Cele două colege și-au câștigat independența financiară în calitate de consultante de succes la OVB.

Pretenții înalte față de propriul viitor

Melinda a crescut într-o mică localitate ungurească în mediul rural. Deja de copil a fost enorm de ambițioasă și a știut că nu era făcută pentru o carieră mediocră. Și-a dorit mai mult, să fie independentă și de succes. Însă orașul ei natal nu îi oferea perspective profesionale deosebite. Calea ei de scăpare era un studiu economic la Budapesta. Și Anita a ajuns în capitală la studii. Părinții ei nu au putut să o susțină financiar, motiv pentru care a fost nevoită să caute un loc de muncă secundar. Ambele femei au aflat de la o colegă despre oportunitățile de carieră la OVB.

Cu multă ambiție spre succes

Între timp, Melinda și Anita lucrează de peste zece ani la OVB și ambele ocupă poziții de conducere. „La OVB am obținut ceea ce a fost dintotdeauna obiectivul meu: independența financiară“, afirmă Melinda. „Pentru amândouă era foarte important să avem mai târziu suficient timp pentru o familie proprie. Și acest lucru fără a avea pierderi financiare sau să fim dependente de partener.“

Melinda Csányi, Director de district OVB

Ți-ar plăcea să începi propria ta poveste de succes?

Aplica acum pentru a deveni consultant financiar OVB!