Când șeful tău îți este bun prieten

Stilul de conducere și caracterul unui șef influențează adesea în mod decisiv dacă angajații se simt sau nu confortabil la locul de muncă. Un șef bun trebuie să-și trateze angajații cu respect, să poată să-i motiveze și să fie mereu dispus să asculte – însă un șef este rareori și un prieten. Lucrurile stau însă altfel atunci când vine vorba de Emanuel Warzecha și David Storch.  Cei doi se întâlnesc și în timpul liber și nu și-ar putea închipui ceva mai bun.

Potrivirea perfectă

Emanuel și-a dorit din totdeauna să fie propriul său șef și să lucreze cât de mult posibil cu oamenii. La OVB, el a găsit ce căuta: În calitate de manager, el are misiunea plină de provocări de a forma o echipă performantă și de încredere și de a vedea potențialul în oameni. Și acest lucru este exact ceea ce a văzut la David. Cei doi se cunosc încă din copilărie, însă între ei s-a legat o conexiune prin locul de muncă. „Determinarea lui David s-a potrivit pur și simplu perfect în echipa mea încă de la început”, spune Emanuel.

Ești puternic doar în echipă

„În cazul nostru, lucrurile au progresat foarte natural. Am petrecut foarte mult timp împreună, soțiile noastre s-au împrietenit, am început să ne petrecem concediile împreună și am realizat că avem inclusiv aceeași mare pasiune”, spune David. Cei doi practică coborârea extremă cu bicicleta în timpul lor liber. Ei sunt de părere că acest sport extrem are multe în comun cu slujba lor: Ne păzim spatele unul altuia, ne motivăm reciproc, planificăm ruta împreună, sărbătorim când depășim un obstacol și ajungem, în final, la destinație. „Ca echipă depășim orice obstacol – atât în sport, cât și la muncă. Nu ne lăsăm unul pe celălalt la greu”, adaugă David.

Planul de carieră OVB

Cu Emanuel de partea sa, David continuă să avanseze pe scara carierei. Iar acest lucru se bazează pe planul de carieră OVB. „Toată lumea, indiferent de profilul profesional și personal, are aceleași oportunități de carieră în compania noastră. Planul de carieră este un instrument care prevede reguli consecvente pentru toată lumea, astfel încât poți să știi mereu care este următorul pas. „Nu este suficient doar să ai un țel, trebuie să știi și ce pași trebuie să urmezi pentru a-l atinge. Și dacă ai și un șef bun alături te tine care să te sprijine, nimic nu poate sta în calea unei cariere promițătoare”, explică David.