Atunci când egalitatea de șanse este mai mult decât un clișeu

María Carmen a realizat de la începutul carierei sale că bărbații și femeile au adesea oportunități diferite în lumea profesională. Cu câțiva ani în urmă, când a făcut pasul către sectorul financiar dominat de bărbați, María Carmen era pregătită pentru orice, însă a realizat foarte repede că la OVB lucrurile sunt diferite.

Atunci când se închide o ușă, o alta se deschide

María Carmen și-a început cariera în industria hotelieră. După șapte ani de loialitate și muncă din greu, ea a fost „răsplătită” cu o concediere. Însă, în loc să se auto-compătimească, tânăra a decis să considere acest impediment ca pe un nou început. „Eu cred că totul se întâmplă dintr-un motiv și am simțit că mi se dezvăluie o cale nouă, mai bună”, povestește María Carmen. „Am decis să mă angajez la OVB pentru că mă încânta ideea de a putea să-mi înființez propria companie. Am vrut să știu cum e atunci când propria ta muncă este cu adevărat răsplătită.”

Egalitate de șanse în viața de zi cu zi

„Când lucram în sectorul hotelier, am observat adesea că femeile nu aveau aceleași oportunități de carieră ca bărbații”, dezvăluie María Carmen. La OVB în schimb, și-a dat seama că genul nu are nicio relevanță. „Toată lumea are aceleași oportunități de avansare în carieră”, adaugă María Carmen. Bineînțeles că pot exista diferențe în tipul de consiliere. De exemplu, femeile sunt adesea mai empatice, însă acest lucru nu este nici un avantaj, nici un dezavantaj. „Oricine este dispus să lucreze cu onestitate, perseverență și profesionalism va avea succes la OVB.”

Sprijinul reciproc este factorul cheie

Între timp, María Carmen a lucrat la OVB timp de 10 ani și, în calitate de Director Regional, are mulți subordonați. Un factor determinant pentru succesul său a fost încrederea în sine. „Este important să lași deoparte toate îndoielile și să te înconjori de oameni care au o atitudine pozitivă și care au încredere în tine”, explică María Carmen. Acest sprijin din partea altor oameni, în special din partea propriilor colegi, este extrem de important. „Am avut întotdeauna niște colegi fantastici la OVB, și m-am simțit mereu apreciată – iar acest lucru nu a fost în pofida și nici datorită faptului că sunt femeie, ci s-a bazat strict pe calitățile mele personale.”