Work hard, play hard – însă doar cu strategia de asigurare corectă

Jannis este un om al contrastelor: În timpul săptămânii este un birocrat cuminte la biserica evanghelică, la sfârșit de săptămână face turnee prin istoria lumii ca DJ, mixează la festivaluri și în cele mai bune cluburi, produce muzică și are două emisiuni proprii de radio. Omul priceput la toate se află sub curent continuu, trăiește fiecare moment din plin, totuși se gândește și la asigurarea viitorului său.

Orice început este greu

Ca adolescent, Jannis difuza playlist-urile sale preferate la petreceri aniversare și culegea multe laude pentru acestea. Abia ulterior s-a gândit să-și profesionalizeze pasiunea. A început să mixeze în centre de tineret, la baluri ale bobocilor și în primele cluburi. „La început mi-a fost foarte greu să obțin apariții sau să-mi fac un renume. Concurența de DJ-i era enormă“, își amintește Jannis. A fost un drum lung și anevoios, până mi-am creat o rețea și o marcă proprie. Astăzi este cunoscut în lumea artistică sub numele de DJ Olde.

La vârsta de 30 ani obținuse deja totul

O viață cotidiană de birou liniștită în timpul săptămânii și viteză maximă la sfârșiturile de săptămână. Ceea ce pare o combinație îndoielnică este lucrul potrivit pentru Jannis. „Am contraste flagrante în viața mea, care îmi conferă echilibrul necesar“, afirmă muzicianul. Pe plan profesional, Jannis a ajuns la sută la sută. „Abia am împlinit 30 ani și am obținut ceea ce mi-am propus dintotdeauna“, spune el. Însă el nu se culcă pe lauri. Scrie permanent cântece noi, produce muzică și negociază cu diferite case de înregistrări muzicale.

Precauția nu începe abia la bătrânețe

Viața unui muzician este palpitantă și variată, însă nu garantează o siguranță financiară. Din acest motiv, Jannis a început de timpuriu să se gândească la viitorul lui. Din păcate, din punctul lui de vedere, doar puțini tineri sunt atât de precauți. „Oamenii de vârsta mea uită adeseori că nu vor rămâne tineri pentru totdeauna. În cadrul emisiunii mele matinale de radio am făcut odată un sondaj pe tema asigurării. Am fost de-a dreptul șocat că foarte mulți oameni sub 30 ani nu întreprind absolut nimic în această privință.“ Jannis, dimpotrivă, a investit în primul său fond de investiții deja de la vârsta de 16 ani. A ajuns la OVB printr-un fost coleg de școală. În calitate de client longeviv s-a dezvoltat la un moment dat chiar o relație de afaceri, deoarece Jannis a început să organizeze evenimente pentru OVB. „OVB nu este doar firma, care îmi oferă protecție pentru viitor, am devenit mai degrabă o familie. Sunt incredibil de bucuros, că am un partener atât de fiabil de partea mea.“