Mame de succes – OVB pune capăt actului permanent de echilibrare

Pentru Melinda și Anita, reconcilierea dintre carieră și familie nu reprezintă o ruptură, ci o realitate trăită. Cele două colege și-au câștigat independența financiară în calitate de consultante de succes la OVB.

Pretenții înalte față de propriul viitor

Melinda a crescut într-o mică localitate ungurească în mediul rural. Deja de copil a fost enorm de ambițioasă și a știut că nu era făcută pentru o carieră mediocră. Și-a dorit mai mult, să fie independentă și de succes. Însă orașul ei natal nu îi oferea perspective profesionale deosebite. Calea ei de scăpare era un studiu economic la Budapesta. Și Anita a ajuns în capitală la studii. Părinții ei nu au putut să o susțină financiar, motiv pentru care a fost nevoită să caute un loc de muncă secundar. Ambele femei au aflat de la o colegă despre oportunitățile de carieră la OVB.

Cu multă ambiție spre succes

Între timp, Melinda și Anita lucrează de peste zece ani la OVB și ambele ocupă poziții de conducere. „La OVB am obținut ceea ce a fost dintotdeauna obiectivul meu: independența financiară“, afirmă Melinda. „Pentru amândouă era foarte important să avem mai târziu suficient timp pentru o familie proprie. Și acest lucru fără a avea pierderi financiare sau să fim dependente de partener.“

Munca și familia – nu intră în contradicție la OVB

Dorința de a avea o familie s-a îndeplinit pentru ambele femei. „La vârsta de treizeci de ani l-am cunoscut pe soțul meu – am fost și suntem colegi. Puțin mai târziu a venit pe lume fiica noastră. Însă atunci, nimic nu mai era ca înainte“, spune Melinda, a cărei fiică a împlinit între timp trei ani. Pentru părinții activi profesional este în ziua de astăzi un act de echilibrare constant să aducă familia și cariera la un numitor comun. O planificare detaliată și o alternare a obligațiilor parentale sunt aici aproape mereu imperative. „Slavă Domnului nu depunem un asemenea efort de coordonare. Și soțul meu lucrează la OVB, așadar amândoi avem flexibilitate maximă în ceea ce privește angajamentele noastre particulare. Dacă fiica noastră de trei ani are, de pildă, o serbare la grădiniță, amândoi suntem mereu prezenți“, povestește Anita.

Pe lângă programele de lucru flexibile ne putem baza în calitate de mamă sau tată mereu pe înțelegerea și susținerea colegilor și superiorilor noștri. „Anita și cu mine am devenit mame aproape simultan. Acest lucru ne-a unit și mai mult. De asemenea avem oameni extraordinari la birou, chiar și unii membri de familie lucrează aici. În marea familie OVB ne putem baza bineînțeles și pe suficienți potențiali babysitteri“, explică Melinda zâmbind.