Și campionii mondiali trebuie să-și asigure viața după carieră

Martin și Valent Sinković sunt sportivi pasionați. Deja de 20 ani, frații sunt canotori de succes la nivel internațional. Cu spirit de echipă, răbdare și mult angajament personal au câștigat șase medalii de aur la șase campionate mondiale - și acest lucru în trei discipline diferite. O astfel de performanță este unică în sportul de canotaj până în prezent. 

De la plăcere pură la pasiune

Cei doi croați au ajuns la canotaj prin fratele lor mai mare. Sportul a fost pentru ei inițial o posibilitate binevenită de a petrece mai mult timp unul cu celălalt. “În primii ani nu ne-am gândit niciodată să vâslim profesionist, ne-am antrenat deoarece ne-a făcut foarte mare plăcere de la început“, explică Martin. Plăcerea s-a transformat treptat într-o pasiune. Cu cât se antrenau mai mult Martin și Valent, cu atât mai buni deveneau. „Când am observat că putea aduce performanțe peste medie, ni s-a trezit ambiția. Am început să visăm la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și să mizăm totul pentru a atinge aceste țeluri“, susține Valent.

Un exemplu - nu doar pentru tineri

Cu numeroase succese internaționale a sporit și notorietatea fraților Sinković. În această postură de modele dorim să-i inspirăm mai ales pe cei tinerii să adopte un stil de viață activ și sănătos. “Ne bucurăm mult să constatăm că atât numărul canotorilor, cât și al celor care au arătat interes pentru sport, crește constant în Croația”, afirmă Valent. “ Ne onorează nespus faptul că am devenit idoli sportivi pentru anumiți oameni. Însă acest lucru antrenează și o mare răspundere. De aceea este important să stabilim un precedent pozitiv – nu doar în sport, ci și în alte domenii ale vieții noastre.”

Pregătirea pentru viața după cariera de sportiv

Și cariera unui sportiv de vârf ia sfârșit la un moment dat – Valent și Martin au înțeles acest lucru deja de foarte timpuriu. “În Croația nu se poate trăi bine doar din pensia proprie. Deci ne-a devenit deja clar cu ani în urmă că trebuie să devenim noi înșiși activi.“ Frații sunt deja de 10 ani clienți satisfăcuți ai OVB. Consultantul lor financiar personal are grijă ca ei să fie corect asigurați și la bătrânețe. „Din perspectiva mea, oamenii se gândesc prea puțin la propriul viitor. OVB are misiunea de a spori sensibilitatea pentru asigurări și teme financiare, astfel încât cât mai mulți oameni din Croația, dar și din întreaga Europă încep să se gândească în sfârșit la protecția lor financiară.“