5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

|

Cariera – 5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

Ce înseamnă să ai succes în carieră? Ei bine răspunsul la această întrebarea variază în funcție de persoana pe care o întrebi.

Cu toate acestea avem și ceva în comun, și anume faptul că cei mai mulți dintre noi ne dorim ca munca să ne aducă satisfacții și, având în vedere timpul pe care îl petrecem la muncă, vrem să ne placă ceea ce facem în fiecare zi. De asemenea, ne dorim să fim apreciați de șefii și colegii noștri de muncă, și să evităm stresul de la job.

În cele ce urmează îți prezentăm 5 sfaturi utile care te-ar putea ajuta fie să îți construiești, fie să îți consolidezi cariera.

1. Cere ajutorul

Indiferent de cât de multe știi deja sau crezi că știi, tot mai este loc să înveți. Sigur ai în jurul tău oameni mai experimentați decât tine și îți recomandăm să ceri ajutorul atunci când simți că ai nevoie de suport sau de încă o opinie.

Îți recomandăm să alegi un mentor care să te poată ghida în carieră. Pe lângă faptul că îți va oferi sfaturi utile despre cum să avansezi în carieră, un mentor te poate ajuta să identifici profesia care ți se potrivește cel mai bine, să te pregătești pentru un interviu de angajare sau chiar să găsești soluții pentru o situație cu care te confrunți la locul de muncă.

2. Mulțumește-le celor care te ajută

Poate părea ceva extrem de simplu să le mulțumești celor care te ajută, dar este un gest care nu te costă, și care îți poate aduce foarte multe beneficii și bucurii. Indiferent dacă vorbim despre a mulțumi cuiva care te-a ascultat atunci când ai avut o problemă, sau despre cineva care te-a prezentat unui potențial angajator, este important să îi mulțumești acelei persoane.

În același timp, atunci când ți se cere ție ajutorul, dacă poți, nu ezita să îl acorzi și întoarce suportul de care și tu ai beneficiat poate în trecut.

3. Ascultă mai mult decât vorbești

Poți învăța mult mai mult ascultând. Ascultarea atentă te va ajuta să previi neînțelegerile și chiar să construiești relații mai stabile cu cei din jur.

În multe privințe, o carieră de succes înseamnă mai puțin să practici meseria și mai mult despre cum alegi să faci lucrurile, despre deciziile pe care le iei în fiecare zi și despre modul în care aceste decizii îți afectează activitatea, performanța sau chiar coechipierii.

Tocmai de aceea considerăm că este important să asculți fiecare opinie în parte dar mai ales, să asculți cu atenție.  

4. Motivează-te singur

Fii propriul tău susținător. Dacă nu ești tu cel mai mare fan al tău, cine altcineva va fi? Marchează fiecare reușită în parte și nu aștepta ca altcineva să îți spună Bravo dacă nu îți spui chiar tu. Reflectând la reușitele tale de-a-lungul timpului vei găsi resursele interioare necesare pentru a te autodepăși mereu.

5. Fii optimist

Unii oameni văd doar latura negativă a lucrurilor și găsesc întotdeauna ceva despre care să se plângă. O astfel de atitudine nu te va ajuta să evoluezi ci din contră. Puterea gândurilor noastre este extrem de mare și în funcție de ceea ce gândești, aceea este energia pe care o vei atrage.

Nu îți recomandăm să ignori situațiile dificile, ci să alegi să le gestionezi diferit, mai exact în loc să te plângi, caută soluții.

 

Aceste sfaturi sunt ușor de aplicat și potrivite în orice domeniu. Mai mult, practicarea acestor obiceiuri te va pregăti pentru succes, indiferent de drumul pe care l-ai ales.

Indiferent de domeniul de activitate ales, îți recomandăm să investești în viitorul tău alături de o echipă puternică, care îți împărtășește opiniile, valorile și țelurile.

Dacă îți dorești o carieră în domeniul consultanței finaciare te invităm la o discuție cu unul dintre consultanții OVB Allfinanz România pentru a afla mai multe despre detalii despre această meserie și, mai ales, dacă această cale este potrivită pentru tine.

Citiți de asemenea:

Munca în perioada studenției: Despre joburile pentru studenți

| OVB România

Munca în perioada studenției: Tot ce trebuie să știi despre joburile pentru studenți

Având în vedere faptul că prețurile chiriilor și costurile zilnice cresc, facultatea devine mai greu de plătit. Chiar dacă au parte de susținere financiară, mulți studenți sunt departe de a-și putea acoperi toate costurile privind studiile. Un job ar putea  să fie de ajutor. Află de ce merită să îți iei un job, precum și lucrurile la care trebuie să fii atent pentru a putea să lucrezi în timpul facultății.

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

| OVB România

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

Investițiile sunt un domeniu de interes pentru mai toată lumea, poate și pentru că ideea de investiție îți oferă un sentiment de siguranță și, de cele mai multe ori, mai mult decât un sentiment. Cu toate acestea, atunci când ne gândim să investim trebuie să fim atenți și să evităm o serie de acțiuni care s-ar putea dovedi riscante și care ar putea să transforme investiția într-o cheltuială neprevăzută și nedorită.