Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

|

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

Investițiile sunt un domeniu de interes pentru mai toată lumea, poate și pentru că ideea de investiție îți oferă un sentiment de siguranță și, de cele mai multe ori, mai mult decât un sentiment.

Tocmai de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem într-o continuă căutarea a celor mai bune investiții – de la investiții imobiliare precum terenuri sau case, până la investiții în metale prețioase sau chiar acțiuni.      

Cu toate acestea, atunci când ne gândim să investim trebuie să fim atenți și să evităm o serie de acțiuni care s-ar putea dovedi riscante și care ar putea să transforme investiția într-o cheltuială neprevăzută și nedorită.

1. Nu te arunca cu capul înainte

Chiar dacă pare că ai dat peste o oportunitate nemaiîntâlnită îți recomandăm prudență și o analiză cât mai amănunțită a acesteia. Citește cât mai mult despre această oportunitate, întreabă specialiștii despre ea și încearcă să îți formezi o părere cât mai obiectivă. Emoțiile nu au ce căuta atunci când investești și tocmai de aceea fiecare invetiție trebuie analizată “la rece”.

Chiar și atunci când lucrurile par să nu mai meargă în direcția în care îți doreai, nu te grăbi să îți arunci cărțile din mână. Și în acest caz, îți recomandăm să analizezi cât mai bine situația și să discuți cu specialiștii, nu de alta dar poate să fie doar o perioadă mai slabă.

2. Nu investi mai mulți bani decât îți permiți

Atunci când ne gândim să investim, ne dorim să obținem un randament cât mai bun, iar asta de multe ori ne face să investim și bani de care nu dispunem.

Recomandarea noastră este de a investi doar sumele de care dispui în acest sens și să eviți alocarea de fonduri suplimentare pe care nu le poți susține pe termen mediu sau chiar lung. De cele mai multe ori, o abordare mai prevăzătoare îți poate aduce mai multe beneficii, cu riscuri minime.

3. Nu vâna știrile

Astăzi ne este foarte ușor să găsim informații despre orice subiect, iar uneori chiar suntem inundați cu informații, ceea ce face ca procesul decizional să fie puțin îngreunat în unele momente.

Tocmai de aceea vă recomandăm ca indiferent de sursă, să nu acceptați sfaturi investiționale ca fiind valide fără să faceți propria analiză înainte de a investi.

Sfaturile sunt utile, mai ales cele venite din partea specialiștilor în care aveți încredere și care și-au demonstrat cunoștințele și seriozitatea de-a-lungul timpului, dar vă recomandăm ca fiecare investiție în parte să fie realizată în urma unei analize preliminare proprii.

 

Investițiile sunt importante atunci când vine vorba despre protejarea viitorului și asigurarea unui fond de urgență de care poți dispune pentru diverse cheltuieli neprevăzute, sau chiar alte investiții.

Îți recomandăm să cauți un specialist în domeniu în care să ai încredere și cu care să poți discuta pe tema investițiilor și a modului în care îți poți proteja viitorul, dar sfaturile de mai sus considerăm ca sunt utile în orice moment.

Pentru mai multe detalii despre soluții de investiții pe termen mediu sau lung, sau dacă ai vrea să discuți cu cineva despre planurile tale, consultanții OVB Allfinanz România sunt disponibili pentru tine.

Citiți de asemenea:

Tanara care muncește de acasă de pe canapea

| OVB România

Noul spațiu de lucru: sfaturi pentru a lucra de acasă

De la balconul însorit, confortabil de pe canapea sau la biroul perfect echipat - ai multe opțiuni în propria casă. Munca devine mai flexibilă, iar familiile, în special, își pot reconcilia mai bine viața privată cu locul de muncă. Află în articolul nostru tot ce trebuie să știi despre lucratul de acasă.

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

| OVB România

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

Dobânzi mici, randament redus și perspective triste în ceea ce privește pensia: nu este ușor pentru cei care doresc să investească acum moment. Investițiile clasice precum depozitele cu scadență de o zi, depozitele la termen și contul de economii nu mai generează de mult timp deja dobânzi însemnate. De aceea, este logic ca atenția să se indrepte către investițiile în fonduri, iar acest lucru e mai ușor decât s-ar putea crede.