5 sfaturi pentru interviul de angajare în calitate de consilier financiar sau consultant financiar

|

Aplicant la interviu pentru postul de consilier financiar
Cele mai importante lucruri de știut despre interviul de angajare în calitate de consilier sau consultant financiar

Timp de citire: aprox. 3 minute

  • Lucratul în calitate de consilier financiar presupune sarcini variate, un grad ridicat de autodeterminare și oportunități foarte bune de avansare.
  • Cel mai important aspect este să te distrezi și să fii dedicat muncii tale. În funcție de experiența anterioară și de nivelul de cunoștințe, vei fi pregătit și instruit individual pentru munca ta - chiar și ca nou venit.
  • Cel mai important lucru la interviu este să arăți cât mai multe dintre calitățile tale dar și din personalitatea ta.
  • De asemenea, este logic să te familiarizezi cu munca și cerințele în calitate de consilier financiar în avans. Și ar trebui să arăți acest lucru și în interviu.

Consilierea și ajutarea oamenilor, dezvoltarea continuă a noi soluții și a fi propriul tău șef - lucratul pe postul de consultant financiar independent devine din ce în ce mai atractiv, în special în rândul tinerilor. Află din articolul nostru ce este important într-un interviu de angajare pentru postul  de consilier financiar și cum te poți pregăti cel mai bine pentru asta!

Un consilier financiar are o rutină zilnică de lucru colorată și variată: între întâlnirile cu clienții, lucrul în echipă și formarea continuă, există foate mult timp pentru dezvoltarea personală.

Fiecare zi este diferită și, mai presus de toate, autodeterminarea și flexibilitatea rutinei zilnice a consilierului sunt cele care atrag mulți nou-veniți în profesie. Dacă ai câteva trăsături de bază și dorești cu adevărat să îți începei cariera de consilier financiar, primul pas a fost deja făcut! Apoi, este doar o chestiune de a te descurca la interviul înainte de a  putea dovedi în practică ceea ce ai putea să aduci echipei!

Cum poți să devii consilier financiar?

Motivația și dedicarea sunt cele mai importante premize pentru a începe o carieră de consilier financiar. Partea bună este că nu trebuie să fii deja un profesionist financiar pentru a intra în profesie.

Dacă ai în spate o companie mare de consultanță financiară, precum OVB de exemplu, poți începe fără nicio experiență anterioară iar în timpul stagiului de pregătire vei primi toate detaliile și informațiile necesare pentru a-ți desfășura activatea cât mai bine.

Pentru a excela în acest tip de activitate este important să fii comunicativ și să îți placă să lucrezi cu oamenii. Acesta este nucleul activității de consilier financiar: consilierea și susținerea continuă a clienților care au dorințe și nevoi extrem de diferite. Trebuie să poți să te pui în pielea celorlalți și să răspunzi empatic clienților tăi.

Chiar dacă ești liber profesionist, acest tip de activitate presupune să lucrezi în echipă pentru a obține cele mai bune rezultate. Capacitatea de a lucra într-o echipă este, prin urmare, deosebit de importantă dacă dorești să devii consilier financiar OVB.

Candidatul îți leagă o cravată OVB

În calitate de consultant financiar independent, ai nevoie și de multă determinare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, indiferent de cariera aleasă, structurarea rutinei zilnice de lucru și menținerea motivației sunt două elemente extrem de importante.

Dacă simți că profesia de consilier financiar este potrivită pentru tine, te invităm să iei legătura cu un consilier financiar OVB din apropierea ta și să programezi un interviu. Aici poți afla mai multe despre acest job și poți avea ocazia să-ți convingi intervievatorul de punctele tale forte.

Sfaturi pentru interviul de angajare pentru postul de consilier financiar

Se apropie interviul pentru postul de de consilier financiar? Nu îți face griji: cu câteva sfaturi, vei fi pregătit în mod ideal și vă îți vei prezenta partea cea mai bună. Ceea ce contează pentru noi este personalitatea ta - și ar trebui să o arăți!

Sfat 1: Fii cine ești

Prin urmare, cea mai importantă cerință la interviu este să fii autentic și onest. Vrem să te cunoaștem și să aflăm cine ești. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să reciți fraze memorate sau să utilizezi anumite stereotipuri. Arătă cine ești în mod deschis.      

Consilier financiar intervievează un candidat

Sfat 2: Pregătește-te

Cu siguranță este util să arunci în prealabil o privire de ansamblu asupra activității de consilier financiar. Fă-ți o idee despre ce face un consilier financiar toată ziua, cum lucrează și ce este important. În acest fel, vei afla, de asemenea, ce aspecte ale acestei activități sunt cele mai interesante pentru tine și pe ce ai dori să te concentrezi. Poți găsi o mulțime de informații în secțiunea noastră de carieră, de exemplu.

Sfat 3: Spune-ne de ce jobul este potrivit pentru tine

Dacă te-ai informat în prealabil despre meseria de consilier financiar, îți vei da seama rapid dacă îți poți imagina să începi o carieră în acest domeniu.

Doar dacă ești convins că jobul este potrivit pentru tine, poți să-i convingi și pe alții! Adu-ți motivele și motivația la interviu, astfel încât persoana cu care vorbești să poată afla de ce vrei să devii consilier financiar.

Sfat 4: Distrează-te

Vrem să te distrezi și să fii pasionat de ceea ce faci. Acest lucru este chiar mai important pentru noi decât experiența profesională anterioară - deoarece, cu motivația potrivită, vei învăța rapid tot ce ai nevoie în activitatea de consiliere de zi cu zi. Arată-ne la interviu că îți dorești cu adevărat să faci parte din echipa și să lucrezi cu oamenii!

Sfat 5: Arată ce poți face și care sunt punctele tale forte

Știi cel mai bine care sunt punctele tale forte. Ești deosebit de comunicativ și te pricepi să-i motivezi pe ceilalți? Ești foarte empatic și înțelegi rapid care sunt nevoile celorlalti? Lucrezi structurat pentru a găsi cea mai bună soluție pentru o sarcină? În timpul interviului nu trebuie nici să exagerezi, nici să fii prea modest. Rămâi concentrat pe fapte și nu-ți fie teamă să-ți prezinți punctele forte.

Citiți de asemenea:

Copil cu o pușculiță în formă de porc și monede - costuri fixe lunare în gospodărie

| OVB România

Care sunt costurile fixe lunare într-o gospodărie și cât de mari ar trebui să fie acestea?

Știi cât cheltuiești în fiecare lună? Mulți oameni nu au o imagine de ansamblu a cât de mult cheltuiesc în fiecare lună - totuși aceasta este tocmai baza unei bune  planificări financiare și a vieții. Cheltuielile totale ale unei gospodării sunt întotdeauna alcătuite din costuri fixe și costuri variabile. Dar ce sunt mai exact costurile fixe și ce proporție din buget ar trebui să alcătuiască?

Munca în perioada studenției: Despre joburile pentru studenți

| OVB România

Munca în perioada studenției: Tot ce trebuie să știi despre joburile pentru studenți

Având în vedere faptul că prețurile chiriilor și costurile zilnice cresc, facultatea devine mai greu de plătit. Chiar dacă au parte de susținere financiară, mulți studenți sunt departe de a-și putea acoperi toate costurile privind studiile. Un job ar putea  să fie de ajutor. Află de ce merită să îți iei un job, precum și lucrurile la care trebuie să fii atent pentru a putea să lucrezi în timpul facultății.