Află cum să te pregătești căt mai eficient pentru momentul retragerii din activitate

|

Pe măsură ce avansezi în vârstă apar și responsabilitățile. Dacă la 20 de ani pensia îți pare foarte departe și pentru cei mai mulți dintre noi altele sunt urgențele de pe listă, odată cu trecere timpului lista de priorități se modifică sau se completează cu o mașină, sau chiar o prima casă, ambele de cele cele mai multe ori achiziționate printr-un credit.

Dacă vrei să retragi cât mai devreme din activitate și să te bucuri de viață cât mai bine, atunci îți recomandăm să începi să adopți un comportament mai atent cu banii tăi.

În primul rând, fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă pe ce se duc banii în fiecare lună, motiv pentru care, indiferent de vârstă, te invităm să îți faci o radiografie cât mai exactă a cheltuielilor lunare. Odată ce îți este clar pe ce se duc banii tăi, poți începe să te gândești la metode de eficientizare a cheltuielilor.

Trucuri de economisire atunci când ai 20 de ani

Când ai 20 de ani ești încă în perioada de formare fie pentru că îți continui studiile, fie pentru că tocmai ce ai început un stagiu de pregătire, fie chiar un job într-o poziție de tip entry level, motiv pentru care veniturile tale nu sunt tocmai mari.

Cu toate acestea, și în această perioadă a vieții este bine să :

  • Economisești minim 10% din venitul realizat lunar
  • Fie să nu contractezi, fie să îți închizi cardurile de credit deschise anterior
  • Să ai o idee clară pe ce se duc banii tăi în fiecare lună

Trucuri de economisire atunci când ai 30 de ani

Odată cu avansarea în vârstă, vine și maturizarea. De aceea în această perioadă este bine să îți diversifici investițiile, mai ales că deja ți-ai finalizat studiile, te-ai hotărât cât de cât pentru cariera pe care o vei urma și ai avut ceva timp să explorezi câteva hobby-uri sau chiar abilități.

Tocmai de aceea, acum este perioada perfectă pentru a-ți fructifica abilitățile deja dezvoltate, cum ar fi:

  • Folosește-ți timpul liber pentru a genera venituri suplimentare: închiriză-ți mașina sau vinde lucrurile de care nu mai ai nevoie
  • Crește procentul lunar de economisire; ai văzut déjà care sunt beneficiile aduse de economisirea constantă, tocmai de aceea credem că ești pregătit să crești procentul pe care îl aloci lunar economiilor
  • Discută cu partenerul pentru a găsi noi oportunități de economisire sau de generare de venituri adiționale

Trucuri de economisire atunci când ai 40 de ani

Dacă te afli în această categorie, ar trebui să ai experiență în gestionarea bugetului lunar.

Pentru cei mai mulți dintre noi, pe măsură ce îmbătrânim devenim din ce în ce mai vulnerabili la a ne mulțumi cu stilul de viață pe care l-am avut în ultima perioadă, cu creșterea treptată a cheltuielilor pe măsură ce venitul nostru lunar crește.

De aceea, pentru această perioadă avem următoarele sfaturi:

  • Cheltuie mai puțini bani decât faci, sau altfel spus nu te intinde mai mult decât îți este plapuma
  • Învață-i pe cei mici despre bani și despre cum îi pot folosi cât mai bine în interesul lor
  • Ai cât mai mult grijă de sănătatea ta, deoarece cheltuielile medicale sunt în general mari în cazul unei îmbolnăviri și este mai bine și mai ieftin să previi decât să tratezi

Știm că pensia îți pare departe, dar soluțiile prezentate în acest articol sunt disponibile fiecăruia dintre noi și ar trebui să fie primele pe care le implementăm.  Desigur există și soluții profesionale care te pot ajuta să îți îmbunătățești situația financiară, iar echipa noastră de consultanți te poate ajuta cu mai multe detalii în acest sens.

Află mai multe detalii despre produsele disponibile pe piață astăzi și alege varianta optimă pentru tine și cei dragi ție chiar de la unul dintre consultanții noștri financiari. Începe chiar astăzi să te pregătești pentru momentul retragerii din activitate așa cum trebuie. Alege OVB

Citiți de asemenea:

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

| OVB România

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

Investițiile sunt un domeniu de interes pentru mai toată lumea, poate și pentru că ideea de investiție îți oferă un sentiment de siguranță și, de cele mai multe ori, mai mult decât un sentiment. Cu toate acestea, atunci când ne gândim să investim trebuie să fim atenți și să evităm o serie de acțiuni care s-ar putea dovedi riscante și care ar putea să transforme investiția într-o cheltuială neprevăzută și nedorită.

| OVB România

Investitii în viitor – Pregătește viitorul celor mici de la cea mai fragedă vârstă

Pentru aceia dintre noi care nu sunt încă părinți, răspunsul la întrebarea privind câți bani sunt necesari pentru a asigura o dezvoltare armonioasă copilului s-ar putea să îi sperie, chiar întra-atât încât să amâne momentul. Pentru a face față viitoarelor cheltuieli cât mai bine, părinții trebuie să caute modalități de economisire și de investiții cât mai devreme.