Investitii în viitor – Pregătește viitorul celor mici de la cea mai fragedă vârstă

|

Există o vorbă bătrânească care spune că este nevoie de un sat întreg să crești un copil, și dacă am întreba mai mulți părinți, cel mai probabil am primi mai multe interpretări pentru această expresie. Pentru aceia dintre noi care nu sunt încă părinți, răspunsul la întrebarea privind câți bani sunt necesari pentru a asigura o dezvoltare armonioasă copilului s-ar putea să îi sperie, chiar întra-atât încât să amâne momentul.

Un copil în creștere are multe nevoi de acoperit – alimentare, emoționale, medicale, educaționale etc. – iar pe măsură ce copilul avansează în vârstă, acestea se diversifică din ce în ce mai mult. Pentru a face față viitoarelor cheltuieli cât mai bine, părinții trebuie să caute modalități de economisire și de investiții cât mai devreme.

În cele ce urmează vă propunem câteva soluții pentru a asigura viitorul celui mic cât mai devreme, și pentru a putea astfel susține mult mai ușor cheltuielile necesare.

1. Crează un plan de economii separat pentru cel mic

De la cea mai mică vârstă poți aplica pentru un plan de economii pentru cel mic și chiar îi poți invita și pe ceilalți membri ai familiei să transforme cadourile aniversare în contribuții pentru viitorul celui mic.

O astfel de decizie îți va fi benefică pe termen lung, deoarece vei avea un fond pe care îl vei putea utiliza pentru diverse cheltuieli ocazionale, fără a afecta astfel coșul zilnic al familiei. În plus, este o foarte bună oportunitate de a îi obișnui și pe ceilalți membri ai familiei să economisească banii pe termen lung, fără să îi risipească pe jucării care ar putea să rămână uitate într-un colt.

2. Învață-i pe cei mici principiile economisirii de la cea mai fragedă vârstă

Este important ca cei mici să învețe despre bani cât mai devreme.

Ce sunt banii, cum se obțin și care este valoarea lor, sunt primele întrebări la care cei mici trebuie să găsească răspunsurile, fie acasă, în familie, fie la grădiniță și la școală. În momentul în care cei mici încep școala și învață principiile de bază ale matematicii, poți pune în practică ce învață la clasă prin intermediul unor jocuri interactive.

Oferă-le micuților o pușculiță și încurajează-i să economisească o anumită sumă de bani sau pentru un anumit scop, și transformă totul într-un joc pentru a le menține interesul. La data aleasă de comun acord, deschide pușculița, numărați împreună economiil și, de ce nu, sărbătoriți împreună această reușită.

3. Economisește pentru educația celor mici

Pe lângă planul de economii pentru cheltuieli extraordinare, îți recomandăm să deschizi și pui la punct și unul dedicat pentru studii. Astfel, te vei putea asigura că indiferent de cariera la care cei mici vor visa, fie că este aici sau peste hotare, vei putea să îi oferi suportul de care are nevoie pentru a-si urmări visul.

Știm că poate părea copleșitor, dar soluțiile prezentate în acest articol sunt disponibile fiecăruia dintre noi și ar trebui să fie primele pe care le implementăm.  Desigur există și soluții profesionale care te pot ajuta să îți îmbunătățești situația financiară, iar echipa noastră de consultanți te poate ajuta cu mai multe detalii în acest sens.

Află mai multe detalii despre soluțiile disponibile pe piață astăzi și alege varianta optimă pentru tine și cei dragi ție chiar de la unul dintre consultanții noștri financiari. Începe chiar astăzi să asiguri viitorul celor mici. Alege OVB.

Citiți de asemenea:

Căsătoria și finanțele: la ce trebuie să fiu atent?

| OVB România

Căsătoria și finanțele: la ce trebuie să fiu atent după ce mă căsătoresc?

Căsătoria atrage după sine multe schimbări – și la capitolul finanțe. Atunci când te gândești să faci acest pas îți recomandăm să te gândești din timp la partea financiară precum și la alte decizii importante. ăe lângă costul nunții, este bine să iei în calcul și activele, asigurările comune, dar și alte planuri de viitor.

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

| OVB România

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

Dobânzi mici, randament redus și perspective triste în ceea ce privește pensia: nu este ușor pentru cei care doresc să investească acum moment. Investițiile clasice precum depozitele cu scadență de o zi, depozitele la termen și contul de economii nu mai generează de mult timp deja dobânzi însemnate. De aceea, este logic ca atenția să se indrepte către investițiile în fonduri, iar acest lucru e mai ușor decât s-ar putea crede.