Grup de tineri care stau de vorbă - OVB Blog
Tot ce trebuie să știi despre finanțe

Blog-ul nostru

Aici vei afla tot ce trebuie despre subiecte precum administrarea finanțelor proprii, servicii financiare și carieră. Îți punem la dispoziție informații utile despre viața de zi cu zi, informații noi din lumea finanțelor și îți oferim detalii din culisele OVB.

Un copil râzând - Economisește înțelept cu un plan de economii pentru copii

| OVB România

Economisește pentru copii: Află cum are sens un plan de economii pentru copii.

Pentru o viitoare mașină când cel mic ajunge majorat, educație sau doar ca măsură de siguranță pentru mai târziu: Dacă începi să economisești pentru proprii copii, fini sau nepoți de la o vârstă fragedă, chiar și cu contribuții mici poți economisi o sumă considerabilă până când cei mici vor avea nevoie efectiv de bani. Dar cât de valoroasă este economisirea pentru copii în vremuri cu dobânzi scăzute și inflație ridicată?

Tânără la masă cu smartphone, caiet și documente pentru a ține o carte de uz casnic

| OVB România

Monitorizează-ți bugetul: Cum să îți urmărești finanțele

În agitația vieții de zi cu zi, foarte puțini oameni știu exact ce se întâmplă lunar cu finanțele lor. O monitorizare a bugetului te ajută să-ți urmărești veniturile și cheltuielile. Partea bună este că păstrarea unei astfel de evidențe nu este deloc dificilă. Nu trebuie să fii expert în contabilitate - odată ce ai făcut primul pas, trebuie doar să ții cont de cele descoperite.

Copil cu o pușculiță în formă de porc și monede - costuri fixe lunare în gospodărie

| OVB România

Care sunt costurile fixe lunare într-o gospodărie și cât de mari ar trebui să fie acestea?

Știi cât cheltuiești în fiecare lună? Mulți oameni nu au o imagine de ansamblu a cât de mult cheltuiesc în fiecare lună - totuși aceasta este tocmai baza unei bune  planificări financiare și a vieții. Cheltuielile totale ale unei gospodării sunt întotdeauna alcătuite din costuri fixe și costuri variabile. Dar ce sunt mai exact costurile fixe și ce proporție din buget ar trebui să alcătuiască?

Fata cu inima si lumini de Craciun - Investind bani în mod corespunzător

| OVB România

Investirea banilor într-un mod cât eficient: Cum să obțineți mai mult din economii

Nu mai este mult până la Crăciun! Bonusurile anuale, primele de Crăciun și cadourile în numerar primite în această perioadă îndulcesc începutul de an pentru mulți dintre noi. Oricât de tentant ar fi, nu are sens să cheltuim totul imediat. Este mult mai bine să investim banii în mod corespunzător iar astfel, în propriul nostru viitor. Aflați cum puteți să faceți acest lucru în cele ce urmează.

Două tinere care fac cumpărături - Consum responsabil și sustenabilitate

| OVB România

Consum responsabil: Faceți cumpărături sustenabile și veți avea conștiința împăcată

Ofertele speciale din cât se vede - Black Friday, Cyber Monday & altele asemenea te ademenesc în luna noiembrie cu numeroase chilipiruri. Este adesea dificil să cumpărați doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie. Consumul responsabil nu este numai bun pentru mediu, ci și pentru bunăstarea dumneavoastră - și, apropo, mai mulți bani sunt păstrați pentru lucruri cu adevărat importante.

Căsătoria și finanțele: la ce trebuie să fiu atent?

| OVB România

Căsătoria și finanțele: la ce trebuie să fiu atent după ce mă căsătoresc?

Căsătoria atrage după sine multe schimbări – și la capitolul finanțe. Atunci când te gândești să faci acest pas îți recomandăm să te gândești din timp la partea financiară precum și la alte decizii importante. ăe lângă costul nunții, este bine să iei în calcul și activele, asigurările comune, dar și alte planuri de viitor.

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

| OVB România

Fonduri mutuale: de ce să investim bani în fonduri?

Dobânzi mici, randament redus și perspective triste în ceea ce privește pensia: nu este ușor pentru cei care doresc să investească acum moment. Investițiile clasice precum depozitele cu scadență de o zi, depozitele la termen și contul de economii nu mai generează de mult timp deja dobânzi însemnate. De aceea, este logic ca atenția să se indrepte către investițiile în fonduri, iar acest lucru e mai ușor decât s-ar putea crede.

Munca în perioada studenției: Despre joburile pentru studenți

| OVB România

Munca în perioada studenției: Tot ce trebuie să știi despre joburile pentru studenți

Având în vedere faptul că prețurile chiriilor și costurile zilnice cresc, facultatea devine mai greu de plătit. Chiar dacă au parte de susținere financiară, mulți studenți sunt departe de a-și putea acoperi toate costurile privind studiile. Un job ar putea  să fie de ajutor. Află de ce merită să îți iei un job, precum și lucrurile la care trebuie să fii atent pentru a putea să lucrezi în timpul facultății.

Cariera – 5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

| OVB România

5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

Ce înseamnă să ai succes în carieră? Ei bine răspunsul la această întrebarea variază în funcție de persoana pe care o întrebi. Cu toate acestea avem și ceva în comun, și anume faptul că cei mai mulți dintre noi ne dorim ca munca să ne aducă satisfacții și, având în vedere timpul pe care îl petrecem la muncă, vrem să ne placă ceea ce facem în fiecare zi. De asemenea, ne dorim să fim apreciați de șefii și colegii noștri de muncă și să nu intrăm în stresul locului de muncă. În cele ce urmează îți prezentăm 5 sfaturi utile indiferent de nivelul de carieră pe care l-ai atins.