OVB Blog

»În articole diversificate conectăm trenduri de viață cu întrebări actuale cu tema finanțe și siguranță financiară«

Tatăl cu copil - În concediu pentru creșterea copilului

| OVB România

Gestionarea finanțelor pe perioada concediului pentru creșterea copilului: reconcilierea nevoilor copiilor cu bugetul necesar pentru creșterea acestora

Nașterea primului copil - emoția și anticiparea cresc de la o zi la alta. Dar până atunci, tot trebuie să te ocupi de câteva lucruri. Ar trebui să iei în considerare cu siguranță subiectul finanțelor.  Dar ce este cel mai bine? Cât timp poți solicita concediu pentru creșterea copilului de la angajator sau ar trebui să lucrezi cu fracțiune de normă după ce vine cel mic? Poți afla totul despre finanțe și venituri după naștere aici.

Distracție la întâlnirea echipei - începutul carierei

| OVB România

Primul loc de muncă - Ce trebuie să iei în considerare atunci când îți începi cariera?

Ești la început de carieră și te gândești la primul tău job? Am pregătit mai jos un rezumat al celor mai importante lucruri de avut în vedere atunci când te gândești să te angajezi, de la cum să îți pui în valoare calitățile, la cum să obții salariul dorit și multe alte informații utile.

Copil la piscină cu pistol cu apă - Călătorește în siguranță

| OVB România

În cele din urmă soare: Sfaturi pentru bugetul de vacanță și asigurare de călătorie

Nu contează dacă suntem doar cu rucsacul prin Thailanda sau stăm într-un hotel all-inclusive în Tunisia. Dacă ne îmbolnăvim cu puțin timp înainte de vacanță sau avem obiecte furate din camera noastră de hotel, este logic să avem asigurare. În acest fel ne putem proteja de consecințele financiare - și poți merge în vacanță fără griji.

Tanara care muncește de acasă de pe canapea

| OVB România

Noul spațiu de lucru: sfaturi pentru a lucra de acasă

De la balconul însorit, confortabil de pe canapea sau la biroul perfect echipat - ai multe opțiuni în propria casă. Munca devine mai flexibilă, iar familiile, în special, își pot reconcilia mai bine viața privată cu locul de muncă. Află în articolul nostru tot ce trebuie să știi despre lucratul de acasă.

Studenții  conversând - Finanțarea studenților

| OVB România

Finanțarea studiilor tale: Află cum funcționează

Vrei să îți continui studiile? Poate să  adăugi o diplomă de master la licență? Spre deosebire de primul loc de muncă cu normă întreagă, în general câștigi mai puțini bani pe perioada studiilor. Chiar și la universitățile de stat, sunt anumite costuri lunare pe care trebuie să le ai în vedere. De aceea, vei găsi în articolul de mai jos sfaturi și  detalii privind opțiuni care te pot ajuta să îți finanțezi studiile.

Aplicant la interviu pentru postul de consilier financiar

| OVB România

5 sfaturi pentru interviul de angajare în calitate de consilier financiar sau consultant financiar

Consilierea și ajutarea oamenilor, dezvoltarea continuă a noi soluții și a fi propriul tău șef - lucratul pe postul de consultant financiar independent devine din ce în ce mai atractiv, în special în rândul tinerilor. Află din articolul nostru ce este important într-un interviu de angajare pentru postul  de consilier financiar și cum te poți pregăti cel mai bine pentru asta!

Un copil râzând - Economisește înțelept cu un plan de economii pentru copii

| OVB România

Economisește pentru copii: Află cum are sens un plan de economii pentru copii.

Pentru o viitoare mașină când cel mic ajunge majorat, educație sau doar ca măsură de siguranță pentru mai târziu: Dacă începi să economisești pentru proprii copii, fini sau nepoți de la o vârstă fragedă, chiar și cu contribuții mici poți economisi o sumă considerabilă până când cei mici vor avea nevoie efectiv de bani. Dar cât de valoroasă este economisirea pentru copii în vremuri cu dobânzi scăzute și inflație ridicată?

Tânără la masă cu smartphone, caiet și documente pentru a ține o carte de uz casnic

| OVB România

Monitorizează-ți bugetul: Cum să îți urmărești finanțele

În agitația vieții de zi cu zi, foarte puțini oameni știu exact ce se întâmplă lunar cu finanțele lor. O monitorizare a bugetului te ajută să-ți urmărești veniturile și cheltuielile. Partea bună este că păstrarea unei astfel de evidențe nu este deloc dificilă. Nu trebuie să fii expert în contabilitate - odată ce ai făcut primul pas, trebuie doar să ții cont de cele descoperite.

Copil cu o pușculiță în formă de porc și monede - costuri fixe lunare în gospodărie

| OVB România

Care sunt costurile fixe lunare într-o gospodărie și cât de mari ar trebui să fie acestea?

Știi cât cheltuiești în fiecare lună? Mulți oameni nu au o imagine de ansamblu a cât de mult cheltuiesc în fiecare lună - totuși aceasta este tocmai baza unei bune  planificări financiare și a vieții. Cheltuielile totale ale unei gospodării sunt întotdeauna alcătuite din costuri fixe și costuri variabile. Dar ce sunt mai exact costurile fixe și ce proporție din buget ar trebui să alcătuiască?