OVB Blog

»În articole diversificate conectăm trenduri de viață cu întrebări actuale cu tema finanțe și siguranță financiară«

| OVB România

«Generația Stres»

Din ce în ce mai mulți tineri se simt adesea epuizați mental și emoțional. Cauzele în acest sens sunt multiple.

| OVB România

Beneficii în loc de prejudecăți - Motive ideale pentru a apela la consiliere financiară

Planificarea financiară este, în general, sinonimă cu ceea ce numim un rău necesar. Este cu atât mai important să aveți un expert de partea dumneavoastră, care să vă îndrume să luați deciziile corecte.

| OVB România

Să economisești e simplu - un cont plin fără sacrificii

Este enervant să economisești, dar este și un rău necesar. Călătoriile, ieșirile la restaurant și cumpărăturile extinse sunt de fapt activitățile din care trebuie să reducem, în favoarea situației contului - ceea ce este dureros. De aceea cei care nu doresc să renunțe la stilul de viață cu care s-au obișnuit și totuși doresc să facă economii serioase, ar trebui să ia foarte în serios următoarele cinci sfaturi.

| OVB România

Femeile și pensia - cu viteză către lipsa unui venit

În toată Europa femeile sunt mai des afectate de sărăcie la bătrânețe decât bărbații. Nu este de mirare, fiindcă un salariu mai mic înseamnă și o pensie mai mică. De aceea pensia privată ar trebui să fie o temă importantă în special pentru femei. Realitatea este însă în prezent cu totul diferită.

| OVB România

De unde vine frica de acțiuni și alte instrumente financiare?

Atunci când este vorba de bani, europenii preferă să aleagă calea sigură. Barometrul de Investiții din 2017 al GfK confirmă acest aspect. În special generațiile tinere sunt foarte puțin înclinate spre risc.