Grup de tineri care stau de vorbă - OVB Blog
Tot ce trebuie să știi despre finanțe

Blog-ul nostru

Aici vei afla tot ce trebuie despre subiecte precum administrarea finanțelor proprii, servicii financiare și carieră. Îți punem la dispoziție informații utile despre viața de zi cu zi, informații noi din lumea finanțelor și îți oferim detalii din culisele OVB.

Femeie cu o proteză pe braț - asigurare de invaliditate profesională

| OVB România

Asigurarea de invaliditate: Cum să îți protejezi capacitatea de muncă

Ce faci dacă nu mai poți lucra dintr-o dată? Se poate întâmpla rapid - un accident sau o boală și nu îți mai poți face treaba. În aceste situații te poți proteja de pierderile financiare cu o asigurare de incapacitate temporară de muncă. Îți povestim în cele ce urmează ce include o astfel de asigurarea și când merită să o închei.

Becul se aprinde și consumă energie electrică - Consumul de energie

| OVB România

Economisește energie electrică și bani cu câteva trucuri simple

Criza energetică actuală și creșterea constantă a inflației în Europa determină creșterea semnificativă a prețurilor - în special a prețurilor la energie. Pentru a fi cât mai pregătit pentru lunile de iarnă ce urmează, există câteva lucruri pe care le poți face acasă. Aici vei găsi toate sfaturile și modalitățile prin care îți poți reduce costurile cu energia și consumul de energie electrică.

Pensionari cu portofele goale - asigurarea pentru bătrânețe

| OVB România

7 sfaturi utile în pregătirea retragerii din activitate

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți oameni devin conștienți de faptul că pensia de stat nu mai este suficientă pentru a-ți asigura o bătrânețe fără griji. Schimbările demografice și îmbătrânirea tot mai accentuată a populației determină prăbușirea sistemului public. Asigurarea privată este acum cu atât mai importantă. Există însă riscul de a face câteva greșeli. Află din materialul de mai jos ce greșeli ar trebui să eviți și cum poți face provizii financiare pentru viitor.

Tatăl cu copil - În concediu pentru creșterea copilului

| OVB România

Gestionarea finanțelor pe perioada concediului pentru creșterea copilului: reconcilierea nevoilor copiilor cu bugetul necesar pentru creșterea acestora

Nașterea primului copil - emoția și anticiparea cresc de la o zi la alta. Dar până atunci, tot trebuie să te ocupi de câteva lucruri. Ar trebui să iei în considerare cu siguranță subiectul finanțelor.  Dar ce este cel mai bine? Cât timp poți solicita concediu pentru creșterea copilului de la angajator sau ar trebui să lucrezi cu fracțiune de normă după ce vine cel mic? Poți afla totul despre finanțe și venituri după naștere aici.

Distracție la întâlnirea echipei - începutul carierei

| OVB România

Primul loc de muncă - Ce trebuie să iei în considerare atunci când îți începi cariera?

Ești la început de carieră și te gândești la primul tău job? Am pregătit mai jos un rezumat al celor mai importante lucruri de avut în vedere atunci când te gândești să te angajezi, de la cum să îți pui în valoare calitățile, la cum să obții salariul dorit și multe alte informații utile.

Copil la piscină cu pistol cu apă - Călătorește în siguranță

| OVB România

În cele din urmă soare: Sfaturi pentru bugetul de vacanță și asigurare de călătorie

Nu contează dacă suntem doar cu rucsacul prin Thailanda sau stăm într-un hotel all-inclusive în Tunisia. Dacă ne îmbolnăvim cu puțin timp înainte de vacanță sau avem obiecte furate din camera noastră de hotel, este logic să avem asigurare. În acest fel ne putem proteja de consecințele financiare - și poți merge în vacanță fără griji.

Tanara care muncește de acasă de pe canapea

| OVB România

Noul spațiu de lucru: sfaturi pentru a lucra de acasă

De la balconul însorit, confortabil de pe canapea sau la biroul perfect echipat - ai multe opțiuni în propria casă. Munca devine mai flexibilă, iar familiile, în special, își pot reconcilia mai bine viața privată cu locul de muncă. Află în articolul nostru tot ce trebuie să știi despre lucratul de acasă.

Studenții  conversând - Finanțarea studenților

| OVB România

Finanțarea studiilor tale: Află cum funcționează

Vrei să îți continui studiile? Poate să  adăugi o diplomă de master la licență? Spre deosebire de primul loc de muncă cu normă întreagă, în general câștigi mai puțini bani pe perioada studiilor. Chiar și la universitățile de stat, sunt anumite costuri lunare pe care trebuie să le ai în vedere. De aceea, vei găsi în articolul de mai jos sfaturi și  detalii privind opțiuni care te pot ajuta să îți finanțezi studiile.

Aplicant la interviu pentru postul de consilier financiar

| OVB România

5 sfaturi pentru interviul de angajare în calitate de consilier financiar sau consultant financiar

Consilierea și ajutarea oamenilor, dezvoltarea continuă a noi soluții și a fi propriul tău șef - lucratul pe postul de consultant financiar independent devine din ce în ce mai atractiv, în special în rândul tinerilor. Află din articolul nostru ce este important într-un interviu de angajare pentru postul  de consilier financiar și cum te poți pregăti cel mai bine pentru asta!