OVB Blog

»În articole diversificate conectăm trenduri de viață cu întrebări actuale cu tema finanțe și siguranță financiară«

Munca în perioada studenției: Despre joburile pentru studenți

| OVB România

Munca în perioada studenției: Tot ce trebuie să știi despre joburile pentru studenți

Având în vedere faptul că prețurile chiriilor și costurile zilnice cresc, facultatea devine mai greu de plătit. Chiar dacă au parte de susținere financiară, mulți studenți sunt departe de a-și putea acoperi toate costurile privind studiile. Un job ar putea  să fie de ajutor. Află de ce merită să îți iei un job, precum și lucrurile la care trebuie să fii atent pentru a putea să lucrezi în timpul facultății.

Cariera – 5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

| OVB România

5 ponturi potrivite pentru orice moment al carierei

Ce înseamnă să ai succes în carieră? Ei bine răspunsul la această întrebarea variază în funcție de persoana pe care o întrebi. Cu toate acestea avem și ceva în comun, și anume faptul că cei mai mulți dintre noi ne dorim ca munca să ne aducă satisfacții și, având în vedere timpul pe care îl petrecem la muncă, vrem să ne placă ceea ce facem în fiecare zi. De asemenea, ne dorim să fim apreciați de șefii și colegii noștri de muncă și să nu intrăm în stresul locului de muncă. În cele ce urmează îți prezentăm 5 sfaturi utile indiferent de nivelul de carieră pe care l-ai atins.

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

| OVB România

Investiții – Miscări riscante ce trebuie evitate de investitorii novici

Investițiile sunt un domeniu de interes pentru mai toată lumea, poate și pentru că ideea de investiție îți oferă un sentiment de siguranță și, de cele mai multe ori, mai mult decât un sentiment. Cu toate acestea, atunci când ne gândim să investim trebuie să fim atenți și să evităm o serie de acțiuni care s-ar putea dovedi riscante și care ar putea să transforme investiția într-o cheltuială neprevăzută și nedorită.

| OVB România

Investitii în viitor – Pregătește viitorul celor mici de la cea mai fragedă vârstă

Pentru aceia dintre noi care nu sunt încă părinți, răspunsul la întrebarea privind câți bani sunt necesari pentru a asigura o dezvoltare armonioasă copilului s-ar putea să îi sperie, chiar întra-atât încât să amâne momentul. Pentru a face față viitoarelor cheltuieli cât mai bine, părinții trebuie să caute modalități de economisire și de investiții cât mai devreme.

| OVB România

Află cum să te pregătești căt mai eficient pentru momentul retragerii din activitate

Pe măsură ce avansezi în vârstă apar și responsabilitățile. Dacă la 20 de ani pensia îți pare foarte departe și pentru cei mai mulți dintre noi sunt alte urgențe pe listă, odată cu trecere timpului lista de priorități se modifică. Dacă vrei să retragi cât mai devreme din activitate și să te bucuri de viață cât mai bine, atunci îți recomandăm să începi să adopți un comportament mai atent cu banii tăi.

| OVB România

Află cum să îți gestionezi cât mai eficient bugetul cu ajutorul tehnologiei

În fiecare lună cei mai mulți dintre noi ne bazăm pe un buget fix și cu toate acestea, multora ni se întâmplă adesea să ajungem fără resurse înainte de finalul lunii. Ei bine există o sumedenie de soluții la îndemâna oricărui smartphone care te pot ajuta chiar de maine să îți gestionezi mai bine resursele financiare.

| OVB România

Peste 400,000 dintre români aleg serviciile de sănătate

Asigurarile private de sanatate reprezinta, in unele cazuri, singura alternativa reala atunci cand vorbim despre servicii medicale calitative, poate chiar salvatoare de vieti. Prin acces la servicii medicale fie ele de baza sau mai complexe si unitati medicale dotate la standarde internationale, asigurarile private de sanatate reprezinta raspunsul la nevoile noastre de protejare pe termen lung a sanatatii.

| OVB România

«Generația Stres»

Din ce în ce mai mulți tineri se simt adesea epuizați mental și emoțional. Cauzele în acest sens sunt multiple.

| OVB România

Beneficii în loc de prejudecăți - Motive ideale pentru a apela la consiliere financiară

Planificarea financiară este, în general, sinonimă cu ceea ce numim un rău necesar. Este cu atât mai important să aveți un expert de partea dumneavoastră, care să vă îndrume să luați deciziile corecte.